A mnie właśnie zastanawia w tej bitwie ten AF i OBRAZ, czyli... czy jest rzeczywiście taki jak 1-kach i który obraz jest lepszy (bez onanizmu :grin![]()
Ja moge tylko porównać AF z 40 D 30 D i miałem kiedyś stary 300D wiec może na tym tle 1 ds wypada bardzo dobrze. Aczkolwiek może to być efekt "łatwo jest być orłem wśród wróbli" przepraszam za kolokwializm
Byś musiał mieć oba korpusy naraz, żeby porównać obrazek. Dałbym sobie uciąć (może nie głowę,ale...) paznokieć od palucha przy lewej stopie, że bardzo porównywalne będą![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
...ok może a co z jakością zdjęcia jakie masz zdanie na ten temat ?
No 1500zł to niezła cena. Jednak jest to staruszek, który chyba tylko poza migawką nie jest serwisowany... Wolałbym 5D1. Jak wejdzie 5D3 to 5D1 powinna choć trochę zejść z ceny (chociaż ja nie wiem co kieruje ceną tego aparatu, bo na pewno nie zdrowy rozsądek xD)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Wszytko zależy od tego co mi powiedzą w serwisie jeśli muszę włożyć nowa migawkę to nie będę go kupował bo to będzie 1500 plus 1000 za migawke pewnie dojdzie jakieś inne drobiazgi zakończy sie na 3 000 wiec za ta kasę mam już 5D. Z tego co piszecie jest ona o niebo lepsza od 1 ds
Cena bardzo kusi i można mieć super sprzęt 10Mpix, ze względnie dobrym AF, no i przede wszystkim FF, jednak musisz wiedzieć w co się pakujesz.
Do ciężaru 1ki można się przyzwyczaić i ergonomia też jest niesamowita.
Koszt naprawy tego cacka na pewno będzie znacznie większy niż 40D. Baterie z tego co czytałem też nie biją rekordu wytrzymałości. O zdjęciach seryjnych zapomnij, bo to jest wolny muł studyjny. Z wysokim ISO też raczej nie poszalejesz, jednak jako, że to FF, to nie będzie ten szum taki jak w 40tce...tak to jest z "okazjami". Często są okazją ale bardziej dla sprzedającego.
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5