Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: Spam - jak sobie radzicie

Domyślnie

E, ode mnie się odczepiają na miłego

A mój ulubiony tekst, który zdarzyło mi się zupełnie odruchowo i bez zastanowienia powiedzieć to: "proszę zadzwonić innym razem, bo właśnie dziecko w piasku zakopuję".
    canon, olympus

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Gdy mnie pytają dla czego nie jestem zainteresowany taką świetną ofertą, odpowiadam, że z moich finansowych poczynań zwykłem tłumaczyć się tylko żonie, ale od jakiegoś czasu jestem rozwiedziony...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Zazwyczaj stosuję metode na idiotę (co niektórzy twierdzą, że nie wymaga to ode mnie zadnych dodatkowych umiejętnosci). Czyli zadaję pytania mające za zadanie wybic dzwoniącego z pantałyku i tak zmęczyć, żeby sam nie wiedziała, po co do mnie dzwoni.
    Ale to tylko, kiedy mam czas i humor. Kiedy nie mam, po prostu odkładam słuchawkę.
    Zapodaj jeszcze coś, rozmowa z przedstawicielem Toyoty to jest to .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Największym problemem jest dodatkowo to że często dzwoniący ludzie poprostu nie nadają sie do telemarketingu, słuchasz potem takiego muła jak nieporadnie chce ci coś wcisnąć, raz tylko dzwonił do mnie gościu na poziomie, to znaczy że znał sie na prowadzeniu rozmowy (i tak mu nie uległem hehe) sensownie przedstawił ofertę, nienachalnie podtrzymywał rozmowę, ale to wyjatki. A swoją drogą fajne sposobu w tym wątku poznałem, trzeba będzie wykorzystać...

Domyślnie

Znajomy był kiedyś na jakimś kursie marketingowym czy coś w tym rodzaju i tam kolo mówił im o spamerach telefonicznych, mają oni płacone od czasu wykonywanych rozmów z "ofiarami", więc jeśli nagabywany długo tłumaczy, że nie jest zainteresowany ofertą, to działa zachęcająco na spamującego- na pewno zadzwoni za jakiś czas znowu. Szybkie "dziękuję" i natychmiastowe rozłączenie się pomaga.

Domyślnie

mariusz11, żadnej firmie nie opłaca płacić się za czas
    Za skuteczność namówienia kogoś to tak, za ilość wykonanych rozmów też, ale nie za to, jak długo wisi na telefonie.
    canon, olympus

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lMl Zobacz posta
    mariusz11, żadnej firmie nie opłaca płacić się za czas
    Za skuteczność namówienia kogoś to tak, za ilość wykonanych rozmów też, ale nie za to, jak długo wisi na telefonie.
    Dla tych ludków spamujących to jest robota jak każda inna (można im tylko współczuć - ja bym nie dał rady). Raczej mają płacone za czas pracy a premię za skuteczność. Inna sprawa, że poziom naganiaczy ostro poleciał w dół.

EDIT: Jak zadzwoni kolejny to zapytam.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 25-03-2012 o 21:06

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No proszę, a mój rekord w długości rozmowy to niemal godzina .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No proszę, a mój rekord w długości rozmowy to niemal godzina .
    Mama dzwoniła?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Mama dzwoniła?
    Nie to była ....... itd. nie będę reklamował tej firmy, z mamą nie da się tak krótko .
    Kapitan Wagner

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów