Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 70

Wątek: Spam - jak sobie radzicie

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Jesli dzwonia z zastrzezonego... Odbieram i od razu mowie ze jesli nie maja odwagi przedstawic mi swojego numeru, to ja nie mam ochoty rozmawiac z przedstawicielem firmy ktora wydaje sie nie byc kompetentna ze wzgledu na brak mozliwosci zwrotnego kontaktu. Przewaznie na tym sie rozmowa konczy

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Jak pytają czy rozmawiam z panem ...... (w sensie ze mną) to mówię, ż nie i że ja nie żyję

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja zastrzeżone odbieram z wielką przyjemnością. Jest to największa radość dnia jak dzwoni zastrzeżony. W zależności od stanu ducha zgłaszam się po odebraniu: Czego Kur Wa, pytam uprzejmie? Lub ciepłym głosem: Kancelaria prezydenta, słucham? I jakoś nikt nie chce kontynuować. Z jednym wyjątkiem. Raz z jakiejś budki nad morzem zadzwoniła moja mama...

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    No a spam?
    ja mam konta na własnej domenie, spamu nie mam
    nie wiem jakiego rodzaju spam dostajesz i od jakiego rodz. robotów
    jak to sprzedanie bazy to trzeba trochę popracować i ręcznie się powypisywać z baz przez np anuluj subskrypcję .....
    albo podlinkować konto na Googla który odsieje spam do folderu

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja zlikwidowałem konta razem z domenami. Dostawałem około sto spamu dziennie. A czasem więcej. Jak najdalej konto od domeny. Sama domena to kolejne przegięcie. Skoro przez pierwszy rok jest za darmo to dlaczego nie może być przez 10 lat? Postanowiłem zmieniać domeny co roku. W sumie adres aby zawisła pod nim strona nie ma znaczenia.

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Znajomy ostatnio zdradził mi swój sposób na taakie telefony:
    Jak dzwonią z ofertą to on pierwsze pytanie jakie zadaje, to: "Ale dlaczego Pan/Pani dzwoni z tym do mnie w środku nocy????" Po chwili konsternacji ze strony dzwoniącego i pytaniu w stylu "Jak to???" on odpala: "No bo w Tokio akurat jest środek nocy" i w tym momencie zawsze słyszy: "A to przepraszam" i się rozłączają... niestety akurat do mnie jakoś ostatnio nikt nie chce dzwonić z ofertą, żeby móc to przetestować...

A co do spamu w gmailu to Januszu pytanie:
    Nie dostajesz wogóle, czy ichniejszy filtr dobrze działa? Bo do mnie przychodzi jakiś spam, ale jeszcze się nie zdażyło, żeby wylądował w odiorczej, a nie w folderze SPAM.
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja też ostatnimi czasy mało dostaję telefonów, ale jak się zdarzą to wykorzystam parę Waszych pomysłów.

Do tej pory odbierałem i zanim cokolwiek usłyszałem to od razu mówiłem: "Dziękuję, nie potrzebuję kredytu, nowego telefonu, numeru, ubezpieczenia ani konta bankowego, jestem bardzo szczęśliwy." To wystarczyło, żeby usłyszeć: "do usłyszenia".
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale po co tracić czas na takie rozmowy, jakieś przepraszanie czy tłumaczenie że się nie chce rozmawiać? Rozłączam się od razu i koniec.
    A oprócz tego mam w telefonie ustawione odrzucanie wszystkich połączeń z niezidentyfikowanych numerów. Jak się ktoś nie chce przedstawić numerem to się do mnie nie dodzwoni.

Domyślnie

Jesli chodzi o telefony to zawsze mozna sprawdzic w serwisie typu : http://ktosdzwonil.pl/
    i nie odbierac natreta ;-)

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez betinus Zobacz posta
    ?..

A co do spamu w gmailu to Januszu pytanie:
    Nie dostajesz wogóle, czy ichniejszy filtr dobrze działa? .....
    No wlasnie ciekawe ale od chyba 5 lat nie dostalem ani jednego spamu

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów