Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70

Wątek: Spam - jak sobie radzicie

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez betinus Zobacz posta
    A co do spamu w gmailu to Januszu pytanie:
    Nie dostajesz wogóle, czy ichniejszy filtr dobrze działa? Bo do mnie przychodzi jakiś spam, ale jeszcze się nie zdażyło, żeby wylądował w odiorczej, a nie w folderze SPAM.
    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    No wlasnie ciekawe ale od chyba 5 lat nie dostalem ani jednego spamu
    A nie masz zaznaczanego automatycznego usuwania?
    Też mam konto na gmailu z czasów zaproszeń, ale w katalogu "spam" zawsze coś jest.
    Wróć, założyłam sobie konto pt. spam.dla.marty -- praktycznie nic nie przychodzi, tzn. mam tu tylko spam na życzenie, bo wszędzie się tym rejestruję ;-)

Mam telefon w T i dzwoni do mnie tylko mój bank. Jak miałam w E to za darmową bramkę trzeba było się zgodzić na spam reklamowy. Wystarczył jakiś sms (i blokada bramki) i zniknęło.

Ale np moja babcia "sprzedała" swój stacjonarny numer godząc się na jakaś nie-TPsową książkę telefoniczną. Notorycznie ją na coś zapraszają lub chcą jej coś sprzedać.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    A nie masz zaznaczanego automatycznego usuwania?.
    Automatycznie usuwanie jest po 30 dniach. Mam całkowity brak spamu - konto też z czasów zaproszeń - na dzisiaj 7981MB w ramach samozwiększania czasowego. :-) Inna sprawa, że konto znają tylko znajomi - nie upubliczniam adresu w sklepach internetowych i temu podobnych.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

jest jeszcze numer z wyskakującymi ankietami w przeglądarce - po wpisaniu daty urodzenia np. 1915 (trzeba celować w okolice 90) okazuje się że nie chcą zbierać danych tej grupy wiekowej - jawna dyskryminacja seniorow.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie

Jest jak Janusz mówi.
    Na gmajlu mam 2 konta - jedno do ogólnego używania i tam rzeczywiście przychodzi spam, ale jest dobrze filtrowany, i drugie - takie rodzinne, które używamy tylko do alegro - tam nie ma spamu w ogóle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Kiedyś dostawałem spam eSeMeSowy - moja wina, bo wysłałem coś na konkurs ze stacji benzynowej albo sklepu.
    Gdy miałem dosyć, zadzwoniłem do biura obsługi mojego operatora i zapytałem kto kryje się za numerem typu 8XXXX, uprzejma pani podała mi firmę spamowo-konkursową. Trochę gugla, znalazłem telefon do nich i powiedziałem, że sobie nie życzę. Wypisali mnie z bazy i się skończyło.
    ja mam spis takich numerow (play to udostepnia) i jak tylko dostawalem jakis spam to wyszukiwalem kontak do firmy i wysylalem maila ze bardzo dziekuje i jescze raz to zglaszam do giodo (tresc listu mozna znalezc w necie)
    dziala w 100% bo po paru takich mailach nie dostaje juz spamu sms, telefony spamerskie tez sie przy okazji skonczyly

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    .... ze bardzo dziekuje i jescze raz to zglaszam do giodo...
    Ja nie straszę. Po drugim razie zgłaszam do GIODO. :-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Najgorzej to jak dostaje mejla z linkiem do bazy danych, niby książki telefonicznej czy spisu firm i adres lub cokolwiek innego jest z błędem. A zmiana wpisu kosztuje tyle i tyle. Nieźle się trzeba nakręcić aby wpis usunęli.

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Zazwyczaj stosuję metode na idiotę (co niektórzy twierdzą, że nie wymaga to ode mnie zadnych dodatkowych umiejętnosci). Czyli zadaję pytania mające za zadanie wybic dzwoniącego z pantałyku i tak zmęczyć, żeby sam nie wiedziała, po co do mnie dzwoni.
    Ale to tylko, kiedy mam czas i humor. Kiedy nie mam, po prostu odkładam słuchawkę.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Patrząc na kilka ostatnich wpisów stwierdzam, że sobie życie utrudniacie

Mail: Wystarczy wysłać zwrotnie informację z prośbą/żądaniem o usunięcie z bazy adresowej i firma MUSI usunąć, nie spotkałem się jeszcze z sytuacją, żeby nie usuwali.

Telefon: Wystarczy powiedzieć: "nie wyrażam zgody na nagrywanie" i usłyszymy "dziękuję do widzenia".
    canon, olympus

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów