bo na gmailu nie ma spamu fffcale...póki co <splunięcie przez prawe ramię>
bo na gmailu nie ma spamu fffcale...póki co <splunięcie przez prawe ramię>
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Ten wątek to do humoru i przypiąć wysoko
Szkoda czasu - obecnie możesz (nowe nasze prawo, operator ma obowiązek udostępnić taką usługę) zamówić usługę blokowania takich połączeń.
Tak bardzo w skrócie:
"połączenie nie pojawi się na Twoim telefonie, a dzwoniący usłyszy komunikat: "Abonent, którego numer wybrałeś nie przyjmuje połączeń z numerów zastrzeżonych. Jeżeli chcesz się z nim połączyć - włącz prezentację numeru"
Najbardziej natrętni są z Heyah i wszelkich kredytów czy ubezpieczeń, potrafią dzwonić co miesiąc z tą samą ofertą tej jedynej wyjątkowej okazji pozbycia się kasy na ich cel. Pytam wtedy, dlaczego moja prośba nie została uszanowana, gdy podczas ostatniej naszej takiej samej rozmowy poprosiłam ich konsultanta o zaznaczenie, że na mój numer nie życzę sobie więcej takich spamów, a konsultant obiecał to zanotować i zastosować na przyszłość - zgodnie z prawdą. Od razu jest "przepraszam i zajmę się tym" dla pani. Po kilku miesiącach w końcu zastosowali i jest spokój.
Mail? Zdecydowanie polecam gmail.
Ostatnio edytowane przez Ariene ; 17-03-2012 o 12:27
Jeszcze ani razu nikt do mnie nie zadzwonił z żadną ofertą. Aż się zdziwiłem czytając wasze posty, że coś takiego się zdarza.
Jeśli oczywiście mówimy o telefonach komórkowych.
J.J., załóż firmę, to poczujesz się rozrywanySzkoda, że pozycjonowanie nie jest takie proste
![]()
Polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=p2-7i...eature=related
Numer z majtkami jest zarąbistyZ telefonem " w środku nocy" też
Ja na gmail dostaję sporo spamu (10-15 dziennie). Sporadycznie się trafi, że go nie odsieje, ale to od razu widzę i jak oznaczę jako SPAM to drugi raz to samo nie przejdzie.
Ja ogólnie nie mam problemu ze SPAMem telefonicznym. Ostatnio dzwoniła tylko babka z mojego banku (jak mniej więcej co pół roku ten sam schemat) i mówi, że przygotowano dla mnie ofertę kredytową. To akurat dla mnie pikuś:
- Proszę pani jestem studentem i nie mam źródła stałego dochodu, jestem na utrzymaniu rodziców
- aha, dziękuję, przepraszam, do widzenia.
Akurat z tego co się dowiadywałem w banku to nie ma sposobu, żeby przestali do mnie dzwonić bo po prostu okresowo zapuszcza się automat który losuje potencjalnych kredytobiorców na zasadzie: sprawdza się czy są regularne wpływy, czy jest przepływ gotówki i czy nie wchodzi na ujemne saldo(wypłacalność) jak jakieś konto spełnia te warunki to właściciel jest oznaczany jako potencjalna ofiara![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Posiadam konto na gmail'u prawie od początku tej usługi, czyli z czasów, kiedy trzeba było mieć specjalne zaproszenie, żeby móc je założyć. Przez ten cały czas zapomniałem po prostu co to spam.
Przy niechcianych telefonach odbieram przedstawiając się: Prosektorium miejskie.
Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.
Ja wychodzę z założenia, że po drugiej stronie jest ktoś, komu też przesadnej rozkoszy nie sprawia dzwonienie do mnie - taką a robotę, może lepszej akurat nie było, z czegoś trzeba żyć... - dlatego staram się nigdy nie być niegrzeczny, a jak nie jestem w pędzie, to nawet pozwalam swoje powiedzieć. ALE: tylko wtedy, jak dzwonią na komórkę (komórki - moja i żony - są "firmowe", na firmę mojej żony, więc OK).
Natomiast jak komus sie zdarzy dzwonić na domowy - mam już taką wyuczona formułkę: przerywam zaraz po przedstawieniu i mówię LODOWATYM tonem:
"Bardzo przepraszam, ale to jest PRYWATNY numer telefonu i NIGDY nie wyrażałem zgody na wykorzystywanie go do celów komercyjnych bądź reklamowych. Proszę tu więcej nie dzwonić. ŻEGNAM."
Zwykle wystarcza...
Amator, po prostu amator*
*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb
Można też tak:
http://www.youtube.com/watch?v=F9G-gCScmRM
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ja to tam odkładam słuchawkę i tyle.
Ale moja córka - ma kilka telefonów w tym jeden w pleju.
Tam , gdy ktoś do Ciebie dzwoni dłużej niż dwie minuty , to dostajesz jedną minutę gratis, zaraz więc po odebraniu takiego telefonu mówi że owszem jest zainteresowana tylko bateria jej zdycha i podaje numer pod którym oczekuje na ofertę.
Następnie dalej pracuje przy kompie, zwracając jednakże uwagę aby co chwilę mówić - mhhhy no i pod koniec oferty zadawać pytania uzupełniające
Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.
Kiedyś dostawałem spam eSeMeSowy - moja wina, bo wysłałem coś na konkurs ze stacji benzynowej albo sklepu.
Gdy miałem dosyć, zadzwoniłem do biura obsługi mojego operatora i zapytałem kto kryje się za numerem typu 8XXXX, uprzejma pani podała mi firmę spamowo-konkursową. Trochę gugla, znalazłem telefon do nich i powiedziałem, że sobie nie życzę. Wypisali mnie z bazy i się skończyło.