Chcących obejrzec to szkło zapraszam na Targi do Łodzi, stoisko A28.
Chcących obejrzec to szkło zapraszam na Targi do Łodzi, stoisko A28.
5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+
Tylko że oni jak obrabiają RAWy w DPP Canona to przy wyłączonej korekcie Aberracji Chromatycznej. A przecież główną zaletą programu Canona DPP jest znakomite wsparcie szkieł Canona - i każdy kto przepuszcza RAWa w tym programie ma raczej włączoną tą korekcję. Nie mówiąc że teraz jest dostępne nowe narzędzie DLO w DPP i w pierwszym rzucie jest uwzględnione to szło 14L.
Dlatego dla kogoś kto używa tylko cyfry trzeba wziąć to pod uwagę.
Porównania na the-digital-picture.com są miarodajne jakbyśmy robili na slajdzie, wtedy Zeiss będzie lepszy.
ale każdy kto ma canona może
Oczywiście, ale po pierwsze mi ten program nie pasuje, a po drugie - to jest tylko lekarstwo na chorobę, a nie oznaka jej braku.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A moim zdaniem istota rzeczy jest w faktach. Jak cos ma lepsze parametry to ma.
DPP fajne narzedzie, uzywam ale do filmu sie nie nada.
Osobiście patrzę i na Kena i na Huffa podobnie, panowie zasadniczo gonią za nowinkami, co może nasuwać pewne podejrzenia, biorąc pod uwagę konkretne linki u nich do sklepów na stronach.
Najbardziej rozbawił mnie ostatnio trend walenia w 5DmkII. Sam Ken pisał jeszcze do niedawna, że to najlepsze dslr na świecie, teraz, po wprowadzeniu 5DmkIII dostrzegł mankamenty w postaci obrazowania... To samo Steve.
Więc sorki. Podniecanie się kolejnymi szkłami..... i opieranie na ich testach...
TAk przepraszam za offtopic...![]()