Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Nowy Distagon 15mm/2.8 od Zeiss-a

Domyślnie

Chcących obejrzec to szkło zapraszam na Targi do Łodzi, stoisko A28.
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    I nastepny test i porownanie z C.14mm/2.8 II
    http://www.the-digital-picture.com/R...mp=0&APIComp=0
    Tylko że oni jak obrabiają RAWy w DPP Canona to przy wyłączonej korekcie Aberracji Chromatycznej. A przecież główną zaletą programu Canona DPP jest znakomite wsparcie szkieł Canona - i każdy kto przepuszcza RAWa w tym programie ma raczej włączoną tą korekcję. Nie mówiąc że teraz jest dostępne nowe narzędzie DLO w DPP i w pierwszym rzucie jest uwzględnione to szło 14L.
    Dlatego dla kogoś kto używa tylko cyfry trzeba wziąć to pod uwagę.
    Porównania na the-digital-picture.com są miarodajne jakbyśmy robili na slajdzie, wtedy Zeiss będzie lepszy.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ale nie każdy używa DPP.

Domyślnie

ale każdy kto ma canona może

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Oczywiście, ale po pierwsze mi ten program nie pasuje, a po drugie - to jest tylko lekarstwo na chorobę, a nie oznaka jej braku.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Tylko że oni jak obrabiają RAWy w DPP Canona to przy wyłączonej korekcie Aberracji Chromatycznej. ...
    Uwaga Twoja oczywiscie jest jak najbardziej na miejscu. Ale tez jest oczywiste, ze korygowac lepszy optycznie obiektow, zawsze jest latwiej. A niekiedy jak w tym przypadku, czasami nie potrzebne.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gall_Anonimowy Zobacz posta
    Chcących obejrzec to szkło zapraszam na Targi do Łodzi, stoisko A28.
    Czy cena w pln wersji ZE jest już ustalona

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Oczywiście, ale po pierwsze mi ten program nie pasuje, a po drugie - to jest tylko lekarstwo na chorobę, a nie oznaka jej braku.
    Moim zdaniem istota rzeczy jest nie w metodzie, a w efektach. Sądzę że coraz więcej będzie narzędzi softowych korygujących to czy tamto. I jeśli efekt będzie nie do odróżnienia to powstaje pytanie po co przepłacać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A moim zdaniem istota rzeczy jest w faktach. Jak cos ma lepsze parametry to ma.
    DPP fajne narzedzie, uzywam ale do filmu sie nie nada.

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Cena podana prez Kena to 3000$ Przy nim 14L to niemal budżetowa wersja UWA, lecz wg tego testu 14L "pregrywa" z tym zeissem "we wszystkich konkurencjach" poza dystorsją i AF-em. :-) Recenzja składa się z samych zachwytów, ale czy można bezkrytycznie wierzyć Kenowi ??:
    Osobiście patrzę i na Kena i na Huffa podobnie, panowie zasadniczo gonią za nowinkami, co może nasuwać pewne podejrzenia, biorąc pod uwagę konkretne linki u nich do sklepów na stronach.
    Najbardziej rozbawił mnie ostatnio trend walenia w 5DmkII. Sam Ken pisał jeszcze do niedawna, że to najlepsze dslr na świecie, teraz, po wprowadzeniu 5DmkIII dostrzegł mankamenty w postaci obrazowania... To samo Steve.
    Więc sorki. Podniecanie się kolejnymi szkłami..... i opieranie na ich testach...
    TAk przepraszam za offtopic...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów