Generalnie to brakuje światłaC70-300 jest w słoneczny dzień jest w miare ok ale tylko do 200
powyżej tego zakresu jest za ciemno jak dla mnie.... 28-135 spacer-zoom nie jest najgorszy ( najczęściej mam go założonego ) na domowe imprezy jak założe lampę to jestem zadowolony ale ogólnie to też mi światła brakuje a dotego denerwuje mnie że się wysuwa podczas spacerów ;/ ale ponoc te typy tak mają......
lubie 50mm mimo iż jest on wolny i nie zawsze trafia i coś czasami af się mi zacina to robi naprawde ładne zdjęcia
)) a sigme uzywam do fotografowania krajobrazów, architektury i często uzywam wtedy statywu...
Tak że to głowne powody to brak światła... nowe obietywy służyły by mi do tego samego co i stareczyli robienia zdjęć
Mógłbym moze spróbować sił w pstrykaniu jakis imprez jako 2-gi fotograf, w celu zdobycia doświadczenia. C. 17-55/2.8 wogóle jakos nie brałem pod uwagę.... muszę zapoznać się z tym szkiełkiem. O kase się nie martwię, wychodze z założenia że lepiej kupić coś dobrego niż jakieś półśrodki i potem pluć sobie w brodę że mozna było dołożyć trochę i kupic cos lepszego... Na obiektywy w tej chwili mam odłożone ok 9-10k nie licząc tego co dostane ze sprzedazy tamtych....
Edit:
Już wiem czemu c 17-55 nie brałem pod uwagę.... bo jak dobrze pójdzie to moze zmienie body na 5d2... a wtedy obiektyw musiał by iśc na sprzedaż...