Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: 600D na... 60D czy 7D a może N.D7000 ?!

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    ja nie mogę. w grudniu 2010 za nówkę 50D dałem 2999 w euro adg, a teraz plastkowy 60D kosztue 3500...
    Akurat ten cały metal to nie jest jakaś wielka zaleta, przynajmniej jak dla mnie Łatwiej się rysuje, lubi z niego złazić farba, jest cięższy, bardziej podatny na zamianę temperatury (w zimie mrozi paluchy, w lecie grzeje, aż za bardzo ), jest cięższy do utrzymania w porządku i najzwyczajniej w świecie mniej przyjemny do trzymania w łapie.

Plastiki w korpusach od 500D w górę są naprawdę przyjemne, a sam 60D jest IMO dużo lepiej wyprofilowany do pracy z niezbyt ciężkimi szkłami. Z metalu mam 5DII, i szczerze, wolałbym, żeby to było z plastiku, nieco mniejsze, i z kukułką nad pryzmatem. Mimo że pewnie wyglądałoby mniej "pro"
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adamss68 Zobacz posta
    Jak Arni radzi,kup 60D i zostanie Ci ponad dwa tys.na obiektywy,albo co tam sobie zechcesz.
    Cytat Zamieszczone przez Mylkes Zobacz posta
    Stwierdzam, że kupię 7D, dzięki za propozycję i opinię,
    Ciężko będzie przebić takiego użytkownika. Coś mi brzęczy w uchu (muszę iść do lekarza), że sprzedaż 7D na rzecz 60D. Zacznie Ci brakować gibanego ekranu, który imho jest naprawdę świetny do filmów jak i zdjęć.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Coś już napisał Awatar Mylkes
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Ciężko będzie przebić takiego użytkownika. Coś mi brzęczy w uchu (muszę iść do lekarza), że sprzedaż 7D na rzecz 60D. Zacznie Ci brakować gibanego ekranu, który imho jest naprawdę świetny do filmów jak i zdjęć.

a kto napisał, że sprzedaje 7D i że w ogóle go posiadam ?! po sprzedaży 600D i obadaniu obu puszek stwierdziłem, że mimo wszystko uszczelniane magnezowe body, LV filmy FullHD, 8kl/s wygodny w trzymaniu szybki sprawny AF, bezprzewodowe sterowanie lampami co się przyda w studio.v jak i cała ergonomia aparatu... a ruchomy wyświetlacz dla mni wydaje się nie zbyt dobrym rozwiacaniem na dłuższy czas użytkowania...tak więc kwestia gustu ale ja wybrałem 7D ! chyba,że skusił bym się na D300s....

właśnie po sprzedaży 600D gdzie kurs dolara pozwalał na zakup tego korpusu w kwocie 2600 zł gdzie w poslce praktycznie go nie było ale diametralne kursy dolara robią swoje widocznie z tym zakupem cenowym mi się udało.
    Ostatnio edytowane przez Mylkes ; 17-03-2012 o 14:25

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwek2k Zobacz posta
    I co w zwiazku z tym ze plastikowy?

PS kurs dolara tez w tym czasie skoczyl do gory o 20% (o 1% VAT nie zapominajac)
    nic, ale wydaje mi sie, że ktoś ktoraz miał solidnie zbudowany aparat nieplastykowy ten juz platyku do ręki nei weżmie. a moja wypowiedź była w tym sensie, że półtora roku temu ceny de facto były niższe niż obecnie. i to sporo.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Polska B

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwek2k Zobacz posta
    I co w zwiazku z tym ze plastikowy?

PS kurs dolara tez w tym czasie skoczyl do gory o 20% (o 1% VAT nie zapominajac)
    nie wiesz że magnezowa obudowa 50D pozwala zrobić lepsze zdjęcie niż plastikowa 60D
    |60D|C50 1.8|C10-22|C17-55|C24-105L4|C70-200L4|430EX II

Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dareks Zobacz posta
    nie wiesz że magnezowa obudowa 50D pozwala zrobić lepsze zdjęcie niż plastikowa 60D
    Tyle dobrego tylko dlatego, że obudowa magnezowa.... biorę ! fantastiko

a tak szczerze dobry 50D w dobrym stanie też by mnie nieźle zainteresował, ciekawa cena no i 50D to naprawdę cudo wśród Canonów !

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Dobrać obiektyw to znaczy wybrać taki, który będzie dobrze działać z korpusem bez mikroregulacji.
    A to chyba w większości jasnych szkieł tak jest Liczę się z tym że niekiedy będę musiał przebrać kilka sztuk zanim kupię tą odpowiednią

Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    A to chyba w większości jasnych szkieł tak jest Liczę się z tym że niekiedy będę musiał przebrać kilka sztuk zanim kupię tą odpowiednią
    no niestety taki sandard....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pumba_ Zobacz posta
    O bardzo interesujący temat. Jeśli można się podpiąć. Sam jestem na bardzo podobnym etapie zamiany, lecz u mnie z 350D(dosyć już wysłużonego). Chciałem kupić 40D lecz stare ciężko kupić w dobrym stanie coś powoli(chociaż bardzo fajnie mi się nim pstryka). 50D całkiem zacne ale jego ceny oscylują w niewielkich różnicach do 600D. Gdy wybór padł na nowe 600D czytając opisy opinie i forum uznałem, że może warto jednak trochę poczekać i kupić 60D. Wielkich różnic niby nie ma w.g forum jeśli chodzi o jakość zdjęć. Nie mam za bardzo w okolicy sklepu żeby sobie podejść i "pomacać". Pytanie czy 600D jest równie lekkie jak 350D? Jak się ma sprawa trzymania go w ręce lepiej przylega? Jak wygląda sprawa w 600D wyświetlania informacji o ekspozycji? W 350D nad ekranem miałem mniejszy w 600D istnieje jakaś możliwość wyświetlania informacji na ekranie podczas "robienia zdjęcia"? w 40D jak i w 60D jest mały ekranik z boku co jest przydatne(chociaż wolał bym jak w starym 350D przynajmniej nie trzeba było daleko zerkać). To jest jeden jak i kilka atutów 60D które za nim przemawiają. Lecz czy warto? Zastosowanie tego to aktualnie amatorskie pstryki, lecz w końcu chciałbym wyższe ISO używalne niż 800, filmowanie drugorzędna sprawa.Interesują mnie raczej tylko nowe aparaty w cenach +/- 3 000 zł. Teraz trochę częściej będzie się zdarzać chodzić na wesela jako drugi wiec może jednak warto zainwestować? Sprawa została mi jeszcze jedna AF 600D i 60D, kolosalne różnice czy oba celne podobnie?
    Z góry dziękuje za pomoc.
    Dla mnie totalnego amatora i gadżeciarza 600d wygrał pod wzgledem wyglądu,lekkosci ,świetnie leży w jednej ręce do szybkich fotek,cudowne kolory,brak tego ochydnego mono wyswietlacza u góry (mogli chociaz zrobic fajny oled białe na czarnym lub kolor)kupiłem z kitem 18-55 is 2,super ostrzy ale tylko przez lustro (podgląd na żywo af wolny i tylko w max swietle) zadawalajace go na 18 i podstawowy bookeh na 55 ale pare fajnych portretów walnołem ,cena za kit +- 2700pln a 60d 3500pln za samo body,zdjec z 60d nie widziałem,w gazecie stuff 600d jest pierwszy w top10 luster a 60d tylko za cene chyba jest na 6 pozycji,na 7 jest nikon d700 jeszcze drozszy,miałem do czynienia z lustrem pen k-x kit czerwony piekny ale przecietny oraz z sony a33 fajny podglad na zywo ostry oraz wideo ale pełno róznych przebłysków na zdjeciach,teraz focę ,ucze sie,experymentuje a jak bedzie mnie stac to kupie sobie szkło c 17-55 2.8 i lampe speedlite ex580 a potem 70-200l tez canona.
    ps.witam wszystkich ja tu pierwszy raz

acha i w temacie monitor lcd mozesz sobie uchylic i widzisz wszystkie parametry expozycji na nim wiec po co ci ten przeżytek u góry,może jeszcze potrzebujesz guziczków po lewej stronie tak by nie móc już 1 ręką focic?
    Ostatnio edytowane przez jsbiznes ; 27-05-2012 o 22:15 Powód: korekta

Początki nałogu

Domyślnie

Gibany ekranik nie jest do ustawiania parametrów mając górny ekran, tylko i wyłącznie do nagrywania video i livewiev

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów