Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Niebezpieczny MONOPOD ?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Question Niebezpieczny MONOPOD ?

Witam, mam pytanie.
    Czy komus z Was (posiadaczy monopodu) zdarzylo sie kiedys, ze nie chciano Was z nim gdzies wpuscic? Teoretycznie, to moga odmowic jesli nie wolno tez ze statywami. Ale monopod wyglada jak kawal paly do naparzania i ciekawi mnie, czy ktorys z kumatych i upartych ochroniarzy nie pomylil tego z baseball-em w Waszej karierze.

Domyślnie

Choc mam dwa monopody to nigdy nic takiego sie nie wydarzylo, nawet jak robilem zdjecia prezydentowi
    Powiem nawet, ze moze on "niebezpiecznie" wygladac dla potencjalnych zlodziei, wiec chyba nie tak zle
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

żeby zrobić komuś krzywdę nie trzeba specjalnych narzędzi, wystarczą sprawne kończyny i umysł.. No ale Wy to wiecie, Ja to wiem, ale czy mniej rozgarnięty ochroniarz bedzie wiedział...
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

A mnie się zdarzyło w Wawce, w zeszłym roku. Pan z ochrony nie chciał mnie wpuścić na inscenizację Powstania Warszawskiego ze względu na "broń", jaką chciałem wnieść na teren. Musiałem monopod zostawić w samochodzie ...
    Ostatnio edytowane przez sfw ; 22-01-2006 o 23:06

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Czy komus z Was (posiadaczy monopodu) zdarzylo sie kiedys, ze nie chciano Was z nim gdzies wpuscic?
    Używam monopoda od roku z małym kawałkiem i nigdy nie miałem takiego problemu. Jeśli nie chcą mnie gdzieś wpuścić to raczej z powodu aparatu, a nie monopoda.

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mnie z monopodem nie wpuścili od Wersalu. Piszę oczywiście o głównym budynku bo poza tym oczywiście nie było problemu.
    Zabawne że do Musée d'Orsay wszedłem bez żadnych problemów pomimo oczywistej kontroli zawartości torby. Co jeszcze ciekawsze nie było tam żadnych ograniczeń co do fotografowania. Równie dobrze mógłbym wnieść statyw i oczywiście używać go i nikt by się nie zainteresował a na pewno by nie protestował.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

"przezabawne" są te doświadczenia z wpuszczaniem ludzi gdziekolwiek, do obiektów użyteczności publicznej, sklepów, etc.
    1 - "Nie wpuścimy pana bo ma pan plecak" - obok właśnie przechodzi kobieta z torebką, większą od plecaka, w sklepie mają bramki, towaru tłukącego się łatwo nie sprzedają.
    2 - "Nie wpuścimy pana bo ma pan aparat" - tymczasem kilkanaście osób na np. koncercie wyjmuje aparaty kompaktowe i strzela fleszami po scenie.
    3 - "Nie wpuścimy pana bo ma pan te pałe [monopod]" - kilka osób wnosi noże i inne zabawki (paralizatory, gaz)
    Wprowadźmy wszechobowiązujący bakszysz może i cennik umowny?
    Stwierdzenie nr 1, 2, 3 - 5 zł i po krzyku...

Jak tak dalej pójdzie to będzie "Nie wpuścimy pana bo ma pan czarną kurtkę"...

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Moze nie chodzi o 'wpuszczenie' monopodem
    ale kiedys jezdzac na rowerze znajomi jadacy za mna dosc kawalek
    uslyszeli od mijajacych ich z naprzeciwka spacerowiczow:
    'Co za czasy na rower z palkami trzeba jezdzic!'

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

To Błękitnego meczetu wpuścili mnie ze statywem bez problemu... Ale juz do Hagia Sophia nie.. "No profesional no no" i statyw został w depozycie.. Do cystern w stambule wpuścili mnie ze statywem ale poprosił mnie strażnik bym z niego nie kożystał.. Posłuchałem.
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kane
    Moze nie chodzi o 'wpuszczenie' monopodem
    ale kiedys jezdzac na rowerze znajomi jadacy za mna dosc kawalek
    uslyszeli od mijajacych ich z naprzeciwka spacerowiczow:
    'Co za czasy na rower z palkami trzeba jezdzic!'
    Coz, baseball tez sluzy normalnym ludziom do grania a nie do naparzania.
    Przeciez mozna i noga od stolu...
    Zadalem to pytanie konkrtenie o monopodzie, bo rzeczywiscie swiadomosc ochroniarzy (i ich brak logiki) moze nasunac pewne problemy, ale sa zapewne jakies "patenty" na takich kołków.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów