Brawo! Zwycięzcą zostaje miszaqq i - jak rozumiem - zostaje nominowany do zadania kolejnej zagadki :-)
Katedra św. Kolumby w Oban - wbrew pozorom (czyli bardzo prostemu wystrojowi) rzymsko-katolicka, siedziba biskupa diecezji Argyll and the Isles. Projekt z lat trzydziestych XX w., ale "na wzór" starych szkockich kościołów. Ciekawostka: jej projektantem jest Sir Giles Gilbert Scott - ten sam, który zaprojektował m. in.... słynna brytyjską czerwoną budkę telefoniczną.
Z zewnątrz kościół jest mało porywający, ale wnętrze do mnie bardzo przemawia. Zdjęcie (bardzo amatorskie, ale moim głównym celem było maksymalnie wierne oddanie barw światła przy takim oświetleniu...) zrobione w sierpniu 2010, kiedy wracałem z Western Islands i wylądowałem w porcie w Oban.
Północna Szkocja. Polecam :-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Powiem szczerze: pierwszy pomysł miałem na inne zdjęcie. Ale to by chyba była przesada ;-)
By janhalb at 2012-03-12[/IMG]
Kurczę, mój programik do zmiany wielkości jednak strrrasznie niszczy zdjęcia. Może jestem kompletny amator, ale aż tak kiepskie jakościowo to zdjęcie w oryginale nie jest :-)