Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Eos 400D problem

Domyślnie Eos 400D problem

Witam, ostatnio zakupiłem canona 400d na allegro. Wczoraj otrzymałem paczkę z aparatem jak i z obiektywem. Problem polega na tym, że po prostu nie mogę zrobić zdjęcia w trybie AF. Postępowałem wedle instrukcji jednak gdy nacisnę spust migawki "do końca" nic się nie dzieje... Jednak gdy przełączę na tryb MF zdjęcie tak jak by się zrobiło ale na LCD nic się nie wyświetla. Gdy wchodzę w tryb odtwarzania zdjęć nie widać. Czy to wina body czy obiektywu czy po prostu robię coś źle ?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Body wykazuje dysfunkcję.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Sciagnales dekielek z obiektywu? :]

Domyślnie

nie, nie ściągałem ...

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chomkers Zobacz posta
    nie, nie ściągałem ...
    Ale naprawdę, czy żartujesz?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna Awatar AS-FOTO
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

A kartę masz włożoną?
    -Może jesteś za blisko i AF nie może złapać ostrości przez co blokuje wyzwolenie.
    -Jest taki mechanizm nie pamiętam czy w 400D można go wyłączyć (AF po utracie ostrości).
    -Może w menu masz wyłączone wyświetlanie zdjęcia po zrobieniu, sam tak mam szkoda baterii.
    Kanon czterdzieści jeden dy, parka el-żbietek, kilka lampek,
    worek szpargałów i hałda niezrealizowanych planów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ale naprawdę, czy żartujesz?
    Chyba Kolego nie myślisz, że mój poziom intelektualny jest na takim poziomie żebym nie wiedział czy ściągnąć dekielek z obiektywu

A kartę masz włożoną?
    -Może jesteś za blisko i AF nie może złapać ostrości przez co blokuje wyzwolenie.
    -Jest taki mechanizm nie pamiętam czy w 400D można go wyłączyć (AF po utracie ostrości).
    -Może w menu masz wyłączone wyświetlanie zdjęcia po zrobieniu, sam tak mam szkoda baterii.
    Tak kartę mam włożoną
    1.Próbowałem na różnych odległościach z tym samym skutkiem.
    2. Na ten temat też mi nic nie wiadomo.
    3. Nawet w trybie odtwarzania zdjęć nie widać, ale jeśli chodzi o menu itp. to wyświetlacz jest w porządku.
    Możliwe, że coś się po prostu dzieje ze spustem migawki ale nie jestem pewien. Prawdopodobnie wyśle sprzęt na gwarancje.

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Chyba Kolego nie myślisz, że mój poziom intelektualny jest na takim poziomie żebym nie wiedział czy ściągnąć dekielek z obiektywu
    Mamy bawic sie w jasnowidza?

W jakim trybie fotografujesz? (AV,T,M,P,A, inny - JAKI)
    Jakie masz ustawienia t, f, ISO
    Jaki masz tryb ustawiania ostrosci? (one shot, ai focus, ai servo)
    Jaka masz wartosc c.fn04?
    Czy jest odpalana lampa blyskowa?

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Jak się czyta internet, to róznych przypadków się doświadcza. Zakładam kazdy scenariusz.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Postępowałem wedle instrukcji jednak gdy nacisnę spust migawki "do końca" nic się nie dzieje... Jednak gdy przełączę na tryb MF zdjęcie tak jak by się zrobiło ale na LCD nic się nie wyświetla. Gdy wchodzę w tryb odtwarzania zdjęć nie widać. Czy to wina body czy obiektywu czy po prostu robię coś źle ?
    Gdy włączysz AF, a aparat nie potwierdzi ustawienia ostrości, wciśnięcie spustu nie wyzwoli migawki. Gdy włączysz MF aparat robi zdjęcia bez potwierdzania ostrości.
    Czy gdy wciskasz spust do połowy (AF włączony) obiektyw (nie napisałeś jaki) wsuwa/wysuwa soczewkę, coś się "odzywa"?
    Ustaw zapis RAW+jpg zrób kilka zdjęć (MF jeśli z AF się nie da) wyciągnij kartę pamięci, zgraj do komputera najlepiej przez czytnik i zobacz czy na karcie zapisało pliki, oraz czy da się je otworzyć. Jeśli tak to we właściwościach zdjęcia sprawdź czy jest zapisane jakim obiektywem robiłeś - będzie wiadomo czy aparat komunikuje się z obiektywem.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów