Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Dziękuję![]()
to ja zapytam też o akcję:
jak ustawić akcję która będzie umieszczać automatycznie dokładnie w dolnym prawym rogu logo ( przy samej krawędzi zdjęcia) - dodam tylko że zdjęcia są różnego rozmiaru
A odkopię, a co mi tam.
Jak się tworzy akcje nie będe tłumaczył, bo wiadomo.
A więc:
- Tworzymy nową akcję
- Otwieramy zdjęcie i dusimy Plik->Umieść. Wybieramy plik z logo.
- Wciskamy ENTER
- Wciskamy CTRL+A (zaznaczenie wszystkiego)
- Wybieramy narzędzie Przesunięcie (V)
- Na górnym pasku dusimy ikonkę "Wyrównaj dolne krawędzie"
- Potem ikonkę "Wyrównaj do prawej"
- Wciskamy CTRL+D (Odznacz)
- Przytrzymujemy CTRL+SHIFT i wciskamy strzałkę do góry tyle razy ile pikseli chcemy wyjechac w górę (jeden raz = 10 pikseli)
- Przytrzymujemy CTRL+SHIFT i wciskamy strzałkęw lewo
- Zapisujemy akcję
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
Dzięki za ten patent
A czy jeszcze ktoś mógłby wytłumaczyć mi, dlaczego uzyskany w ten sposób podpis różni się wielkością na zdjęciach różnej wielkości? i to w ten sposób, że na mniejszych jest większy, a na większych - mniejszy. Nie, nie jest to złudzenie optyczne - wzięłam linijkę i na zdjęciu pionowym o dłuższym boku 520pixeli logo ma średnicę 17mm, a na zdjęciu poziomym o dłuższym boku 720pixeli - 15mm mimo że jest pobierane z tego samego pliku.
---Moje zdjecia na FB---
Filu, nie zrozumiałeś.
Dinderi, przy użyciu linijki photoshopowej na zdjęciach w wielkości rzeczywistej logo na mniejszym zdjęciu ma średnicę 0,67 jednostki, a na większym - 0,6.
Czary, czy co?
Logo jest okrągłe i taka różnica w średnicy jest bardzo widoczna gołym okiem. Zarówno w PSie, jak i w Irfanie.
Ostatnio edytowane przez nilhi ; 12-08-2011 o 13:39
hmmm, zaiste ciekawy to problem.
Czy możesz mi proszę podesłać swoje logo w celach czysto naukowych?
Chętnie zobacze o co kaman z tym
Majlę mam w profilu.
---Moje zdjecia na FB---
W porządku.
Logo jest w psd bo jest na warstwach.
Bardziej gryzie mnie to poznawczo niż użytkowo, automatyzacji i tak nie stosuję w podpisach na stronę (mimo wszystko na różnych zdjęciach lepiej wygląda w różnych rogach, a czasami jako negatyw), a tylko do zdjęć wysyłanych Klientom mailem w celu używania na Facebookach czy naszych-klasach, ale po prostu nie łapię dlaczego tak. I chętnie załapię.