Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Photoshop - podpis zdjęcia w jpg

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    hmmm, zaiste ciekawy to problem.
    Czy możesz mi proszę podesłać swoje logo w celach czysto naukowych?
    Chętnie zobacze o co kaman z tym
    Majlę mam w profilu.
    Jak już rozgryziesz to daj znać bo mnie to też ciekawi

pozdrawiam

Domyślnie

Witam,

Ja chciał bym podtrzymać temat. Również potrzebuje programu, najlepiej taki w którym hurtowo można by było dodać logo ale z możliwością wyboru w którym rogu miało by być logo. Dodatkowo fajną opcją była by możliwość wybrania procentowo jaka wielkość ma być loga na zdjęciu.

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nilhi Zobacz posta
    Dinderi, przy użyciu linijki photoshopowej na zdjęciach w wielkości rzeczywistej logo na mniejszym zdjęciu ma średnicę 0,67 jednostki, a na większym - 0,6.
    Czary, czy co?
    Nie wiem, chyba czary
    Wykonałem To co opisałem, używając pliku od Ciebie i dokumentów, jakie opisałaś (346x520 i 720x480 pikseli). Na jednym i drugim logo jest takich samych rozmiarów, co do piksela. Nie tylko wskazuje na to miarka, ale również oczy, kiedy nałożymy oba dokumenty na siebie i porównujemy wielkość logo, zmniejszając krycie jednej z warstw.
    Może masz włączone jakieś automatyczne skalowanie warstw?
    Twój stempel nie ma 150x150 pikseli, ale 347x520, z czego 90% to nicość. Jeśli warstwy automatycznie sie skalują (nie mam pojęcia, czy jest taka funkcja w PS) to możliwe, że taka warstwa zmienia rozmiary, kiedy jest wklejana do obszaru roboczego 720x480.
    Ja bym to Twoje logo przyciął w oparciu o przeźroczyste piksele zostanie z tego 58x71.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jesteś geniusz faktycznie, jak się usunie "ślepą" warstwę tła, problem się rozwiązuje Poziomy plik ma mniejsza wysokość niż wysokość tej warstwy i plik się dostosowywał.
    Dzięki :-D

Możliwe, że tak się dzieje zawsze gdy próbuje się umieścić plik większy (w danej płaszczyźnie) na mniejszym, bo żadnego automatu raczej nie mam włączonego (przynajmniej nie taki, który trzeba włączyć ręcznie).
    Choć z drugiej strony, jeśli u Ciebie tak się nie dzieje, to może coś jest?
    To by musiała być funkcja związana z procesem "Akcja" bo gdy ręcznie wklejam logo na obydwa rozmiary, nie ma różnicy - jedynie w automatyzacji wyskakuje.
    A właśnie - wklejałeś ręcznie czy zrobiłeś automat?

Jak dobrze, że są umysły które są skłonne poświęcić czas na tego rodzaju zagadki :cool:

OK, chyba skończyłam edytować :P
    Ostatnio edytowane przez nilhi ; 12-08-2011 o 15:34

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Jesteś geniusz
    Niech to starczy za odpowiedź KLIK
    Choć z drugiej strony, jeśli u Ciebie tak się nie dzieje, to może coś jest?
    To by musiała być funkcja związana z procesem "Akcja" bo gdy ręcznie wklejam logo na obydwa rozmiary, nie ma różnicy - jedynie w automatyzacji wyskakuje.
    A właśnie - wklejałeś ręcznie czy zrobiłeś automat?
    Wklejałem ręcznie, ale wykonujac dokładnie te same kroki, co w opisanej akcji. Może coś zrobiłas dodatkowo, zapisując akcję?
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 12-08-2011 o 15:41
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Siedziałam z nosem w Twoim opisie, ale kto wie...
    Grunt, że problem rozwiązany :cool:

Policzyłam sobie proporcjami że ubytek procentowy wielkości logo odpowiada ubytkowi procentowemu wysokości plików pionowych w stosunku do poziomych. Czyli miałeś rację

Czemu u mnie w Akcjach jest zachowane w takich przypadkach skalowanie - nie wiem, ale to już mało istotne; dobrze wiedzieć, że trzeba pilnować pustych warstw
    Ostatnio edytowane przez nilhi ; 12-08-2011 o 15:46

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paffci0 Zobacz posta
    Witam,

Ja chciał bym podtrzymać temat. Również potrzebuje programu, najlepiej taki w którym hurtowo można by było dodać logo ale z możliwością wyboru w którym rogu miało by być logo. Dodatkowo fajną opcją była by możliwość wybrania procentowo jaka wielkość ma być loga na zdjęciu.

Pozdrawiam.
    Mark IT Now!

Posiada wybor miejsca (lewa gora, srodek gora, prawa gora, lewy dol, srodek dol, prawy dol oraz centrum zdjecia)
    Posiada wybor przezroczystosci
    Nie posiada skalowania logo - ja mam wczesniej przygotowane jako png do rozmiaru 800px na dluzszym boku i po klopocie :wink: Uzywam programu od dluzszego czasu i spisuje sie dobrze

A zeby nie odbiegac od tematu. Mi sie nigdy nie udalo stworzyc logo i akcji ktore by dzialaly tak jak trzeba w shopie, wiec gratulacje
    Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 12-08-2011 o 16:22

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie

To teraz wiem skąd się wzięło moje nie zrozumienie

pozdrawiam
    Filu

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dopiszę konkluzję, gdyby ktoś nie załapał z półsłówek i podziękowań:
    po stworzeniu nowej akcji z użyciem logo które siedzi w pliku o bokach krótszych od najkrótszej krawędzi opieczętowywanego zdjęcia wszystko działa, jak trzeba.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów