Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 94

Wątek: Mróz w PL

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    tak serio, to drzwi tez mi sie ledwo dziisaj udalo z przodu otworzyc. jak sie potem dostalem do schowka i wydobylem plyn odmrazajacy to i klape z tylu. ale tylnich drzwi - ni chu chu...
    u mnie co prawda centralny zadziałał bez problemu, drzwi się otworzyły bez oporów (ha, opłaciło się wysmarowanie przed świętami wszystkich uszczelek olejem silikonowym), ale zawiasy widać było, że z duuużymi oporami ledwo się dają...

poza tym zawsze mnie bawiło trzymanie płynu odmrażającego w samochodzie :-D

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    z tym ze ja mam jeszcze problem z tym, ze w srodku auto zachuchane i szyby oblodzone. i to juz nie jest cool
    no nie ma że boli, skrobanie szyb od środka też trzeba przerobić
    na dodatek wszystko co zeskrobiesz najlepiej dokładnie wyzbierać i wywalić na dwór.

właśnie spojrzałem na termometr: -24,2 st.C i spada
    pozdro.,
    m.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlon
    dzisiaj wyskoczyłem na 15 minut na podwórko zeby przetestować w końcu nowe szkło...jak wróciłem nie miałem czucia w prawej ręce i w efekcie nie zrobiłem zadnego zdjęcia dopiero po południu wyszliśmy na chwilkę z kuzynkami to udało się coś zrobić
    a jutro do szkółki nie jadę ha! za zimno... (co za pech )
    w Barcinie jest narazie jakieś -23st. uwielbiam taką pogodę
    Marlon czy to humanitarne wykorzystywać kuzynki do ogrzewania ręki na takim mrozie?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wczoraj w metrze widziałem bardzo ładne zamrożone nacieki ścienne, trochę jak w jaskiniach

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

no i d**pa. przechwalilem moja ome :-? dzis rano zastrajkowala. nad ranem bylo ok -30°C a mi sie nie chcialo na noc akumulatora wyjmowac

Domyślnie

Marlon czy to humanitarne wykorzystywać kuzynki do ogrzewania ręki na takim mrozie?
    coś sugerujesz?
    po prostu po południu było troszke cieplej :P

a w tej chwili z tego co mówi tata: -25st.
    EOS 400D| Sigma 24-70 1:3.5-4.5 HF Aspherical(62mm)| EF 38-76 1:4.5-5.6 | EF 100-300 1:4.5-5.6 USM| Speedlite 430EZ| HOYA Standard: CIR-POLARIZING (62mm)

Sprzedam: EOS3000 + EF 38-76 1:4.5-5.6

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Ależ nie, nic nie sugeruję

A poważnie, to dzisiaj rano myślałem, że mi silnik eksploduje przy próbie odpalenia. Ale zaskoczył i po 2-3 minutach pracy na luzie wszystko się unormowało. Temperatura o 7:00 wynosiła u nas "tylko" -24. Aż strach się bać gdyby było więcej.

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

-25. Astra nie dała rady Wczoraj przy -21 też nie. Rozrusznik kręcił, ale bez rezultatu. W niedzielę pomogło zaciągnięcie na lince - dzisiaj nie miał kto ciągnąć, wiec do pracy dreptałem sobie przez 20 minut.
    Ale żeby nie było, że OT - widoki przepiękne, ale bałem się wyciągać aparat z torby i focić. Przy tej temp. chyba nietrudno o jakąś awarię
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Domyślnie

Aż strach się bać gdyby było więcej.
    no niestety z prognóz wynika że może być
    gdzieś na WP wyczytalem że teraz ma się "ocieplić" do ok -10, a od soboty druga fala mrozów - jeszcze gorsza, bo na wschodzie temp dojdzie nawet do -45st. a w całym kraju ok. -30....brrr

a co do Astry....2 dni temu odpaliła po dwukrotnym grzaniu swiec nie wiem jak teraz (II, 1,7TD)
    EOS 400D| Sigma 24-70 1:3.5-4.5 HF Aspherical(62mm)| EF 38-76 1:4.5-5.6 | EF 100-300 1:4.5-5.6 USM| Speedlite 430EZ| HOYA Standard: CIR-POLARIZING (62mm)

Sprzedam: EOS3000 + EF 38-76 1:4.5-5.6

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    -25. Astra nie dała rady Wczoraj przy -21 też nie.
    he, he, a mi szkoda było ruszać w taki mróz moją brykę z garażu, więc poszedłem wziąć jakąś inną z ulicy.

zamek zadziałał bez problemu, drzwi otworzyły się bez problemu, choć po otwarciu trochę ugięły się pod ciężarem lodu na nich,
    potem wsiadam........ i ŁUBUDU... HUK! ŁOSKOT! TRZASKI!!!

o q... wyskakuję i patrzę, a cały samochód - stał stroną kierowcy na słońcu - "spłynął" lodem do samej ziemi i "zespawał się" lodowymi stalaktytami i stalakmitami z podłożem gdy wsiadłem, zawiecha się ugięła, a lód zaczął z hukiem pękać szkoda, że nie miałem aparatu....

po chwili, pomimo, że wózek stał już od kilku dni nieużywany, odpalił bez problemu. tylko skrobania szyb było na pół godziny.

teraz jest jakieś -16 st.C, w nocy było max. -25.4 st.C
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Dla wszystkich narzekających, że im wózki nie mogą odpalić

Fotka by muflon

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów