Niniejszym chciałbym dedykować występujący właśnie w Polsce wielki mróz wszystkim zwolennikom teorii ocieplenia klimatu, wpływu CO2 na klimat, konwencji klimatycznej, protokołu z Kioto, handlu emisjami i innymi tego typu mrzonkami.
Mroz jest suuuuper
Wszystkie robactwo wybije![]()
to przykre,Zamieszczone przez KMV10
ale mam nadzieję, że tego lata będzie mniej komarów, kleszczy i tego typu uciążliwych robali
ELAN 7 | 350D + kit | Tamron 28-75/2.8 | Canon 50/1.8 | Sigma 70-300 APO MS II |
Chodzi o mrzonki, czy może o mrożonki?Zamieszczone przez KMV10
![]()
teoria ocieplenia kilmatu polega na tym ze sa ostre, ale krotkie zimy... w sumie srednia temp roczna jest wyzsza.Zamieszczone przez KMV10
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Tylko że średnia roczna o niczym nie mówi.Zamieszczone przez Riccardo
Jak się popatrzy na tendencję długookresową to faktycznie mamy do czynienia z końcem ocieplenia oziębienia.
Wyprzedzając ew. pytania dotyczące CO2 - rozmawiałem ze znajomym dr. geologii (ja nie jestem geologiem - zaledwie chemikiem teoretykiem). W przeszłości - co widać m.in. w skałach - było znacznie więcej CO2 niż się teraz prognozuje jako zbyt dużą ilość. Przyroda sobie poradziła z tym nadmiarem...
Przyroda miala sobie czym poradzic...Zamieszczone przez KMV10
Teraz jak wytna pol drzew na swiecie a potem reszte jak bedzie chlodniej moze byc problem...
...
Większy mróz mniej robali na wiosnę :-)