Dlatego tło by było pod statywem - potrzebuję białe tło by skadrować twarz, nikt nie musi na tym tle stawać... Nic nikomu nie próbuję udowodnić, próbuję tylko zasięgnąć opinii kogoś kto tego patentu z powodzeniem, lub bez powodzenia używał![]()
Dlatego tło by było pod statywem - potrzebuję białe tło by skadrować twarz, nikt nie musi na tym tle stawać... Nic nikomu nie próbuję udowodnić, próbuję tylko zasięgnąć opinii kogoś kto tego patentu z powodzeniem, lub bez powodzenia używał![]()
Białe tło, tylko twarz, lekkie, poręczne - wypisz wymaluj opis blendy ;-)
Stoi sama (wystarczy o cokolwiek oprzeć) albo można powiesić, tylko sensowny rozmiar to 2x drożej (aha, i jednak widać zagniecenia = trzeba doświetlić).
Konkretnie tego modelu nie używałem, ale miałem średnia przyjemność korzystać z czegoś bardzo podobnego.
Poprawianie co kilka minut tła...
obawa ze zaraz spadnie ...
Dziękuje, nie skorzystam z tego nigdy więcej, wolę targać zestaw do teł niż mieć zdezorganizowaną sesje.
Każdy ma takiego
ToleDo
na jakiego sobie zasłużył.
500D +kit +sigma70-300 APO DG
Nożem też można jeść ziemniaki...
To nie jest do zawieszania tła, tylko do położenia nierozwiniętej rolki z tyłu poprzeczki.
canon, olympus
yyy... jak Ci napisze, ze to zly pomysl, i zebys przyoszczedzil jeszcze 100 zeta, to posluchasz?
Ale jak juz chcesz 'po kosztach' to kup dodatkowy statyw i rurke do ubran w markecie budowlanym albo ksztaltke 2 metrowa (o przekroju litery C) do mebli magazynowych/sklepowych
Cenowo niewiele drozej, a tak samo mobilne, jak masz pomysl to zrobic (bo przeciez tlo i tak musisz miec na tubie, do tego uchwytu, co chcesz go sobie kupic).
Ostatnio edytowane przez sylwek2k ; 09-03-2012 o 19:05
zobacz parametry tego czegoś
Studyjne lampy błyskowe ELFO
udźwig do 2 kgno i nawet jak położysz jakoś rolkę to wystające dwa druty mogą zdeformować swobodny zwis tła czyli będzie pofalowane. Lepiej chyba powiesić na tym białą blendę skoro tylko do twarzy
![]()
Parę fotek: http://biodar.flog.pl/
@biodar: pomijając Twoją archeologię (wątek sprzed czterech lat), czy sprawdziłeś pierwsze dwa linki zamieszczone przez pytającego?
Oczywiście, że sprawdziłem - to te same uchwyty i to samo odniesienie. Nie wiem dlaczego podany przez mnie link wyświetla się w skrócie jako "Studyjne lampy Elfo" ale jak go otworzysz to pojawia się ten sam uchwyt a nie jakieś lampy.
Co do "archeologii" - masz racjęale też nie wiem skąd ten wątek wyskoczył mi na pierwszej stronie nieprzeczytanych ..
No to się do niego odniosłem nie do końca patrząc na dokładną datę - zgadzał się miesiąc i dzień - tylko rok widzę że nie bardzo
![]()
Parę fotek: http://biodar.flog.pl/