Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon 70-200 co to za rysa

Domyślnie Canon 70-200 co to za rysa

Witam
    proszę wtajemniczonych o odpowiedz co to jest za rysa na obiektywach starszych 70-200, oglądałem taki sam nowy..podobnych rys nie ma na obudowie
    dziękuje i pozdrawiam

http://www.efektstudio.com.pl/c/q1.jpg
    .
    http://www.efektstudio.com.pl/c/q2.jpg
    Ostatnio edytowane przez robip6 ; 06-03-2012 o 19:48

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To nie jest żadna rysa, tylko ślad z odlewu korpusu. Nie ma obaw, nie pęknie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał Awatar qbar

Domyślnie

Ta rysa absolutnie uniemożliwia prawidłowe użytkowanie tej elki. Po prostu nie da się focić takim sprzętem, a dodatkowo strasznie obciachowo wygląda jak się z taką rysą wyjdzie na miasto. Wyślij obiektyw do mnie ja się takich rys nie wstydzę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbar Zobacz posta
    Ta rysa absolutnie uniemożliwia prawidłowe użytkowanie tej elki. Po prostu nie da się focić takim sprzętem, a dodatkowo strasznie obciachowo wygląda jak się z taką rysą wyjdzie na miasto. Wyślij obiektyw do mnie ja się takich rys nie wstydzę
    hahah .
    nie chodzi o obciach..chodzi o roznice miedzy nowym a starszym..dla mnie to nie problem ... chcialem wiedziec czy to jest prawidlowosc..czy efekt rozchodzenia sie elementu z czasem

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ha! Ja właśnie przedwczoraj nudząc się na zasiadce oglądałem po raz n-ty swoje 70-200 i też zauważyłem taką kreskę - obejrzałem, obejrzałem ponownie, i jeszcze raz, podumałem i... uspokojony schowałem do plecaka. To nie rysa czy pękniecie tylko widoczny ślad po obróbce/malowaniu. Bez stresu

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joshec Zobacz posta
    Ha! Ja właśnie przedwczoraj nudząc się na zasiadce oglądałem po raz n-ty swoje 70-200
    Ciekawy sposób spędzania wolnego czasu

Naprawdę nie macie większych problemów?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Dlatego ja na wszelkie rysy mam naciagnieta skarpete Nie wazne czy to firmowa rysa , czy nabyta

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Ciekawy sposób spędzania wolnego czasu
    Naprawdę nie macie większych problemów?
    Goomis, a siedziałeś kiedyś co najmniej kilka (już nie mówię kilkanascie) godzin w czatowni na zasiadce?
    Nooo to... znajdź miejsce, zbuduj chatownię, posiedź tam sobie trochę, (może) zrozumiesz... Pozdrawiam

PS. Nawet nie wiesz jakie wtedy człowiekowi rzeczy przychodzą do głowy... :wink:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

dużo wolnego czasu, za dużo
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał Awatar pomiarowiec

Domyślnie

A ciekawe co będzie się działo jak przypadkowo odprysk "się stanie" na białej farbie eLi... koniec świata.... buahaha :>

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów