Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: fotografia chirurgiczna

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smok Zobacz posta
    Bardzo cieszy mnie dbałość przedmówców o zdrowie pacjenta
    Ale założyciel wątku pisał o ortopedii, a nie przeszczepie serca, więc proszę mi wierzyć że na moment skierowanie lamp na bok w żaden sposób nie zaszkodzi pacjentowi.
    To czy będzie to kłopotliwe czy nie, zależy od tego ile razy w trakcie takiego zabiegu będzie trzeba odwracać te lampy ;-)

Cytat Zamieszczone przez Smok Zobacz posta
    A ze sposobu formułowania pytań można sądzić że autor chciał w prosty sposób osiągnąć dobry efekt
    Jeśli sposób ma być prosty, to można to zrobić kompaktem, korzystając z oświetlenia lamp na sali operacyjnej.

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Założyciel wątku się na razie nie pokazuje, a ja chciałabym wiedzieć, który to szpital będzie ? No dobra - wystarczy mi miasto :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    Założyciel wątku się na razie nie pokazuje, a ja chciałabym wiedzieć, który to szpital będzie ? No dobra - wystarczy mi miasto :-)
    Nie lubisz pozować ??: :-)

Domyślnie

Ja mam troche doswiadczenia w zdjeciach chirurgicznych i najlepsze rozwiazanie to lampa pierscieniowa lub zestaw dwoch malych lamp do makro (lepsza pierscieniowa)
    obiektyw macro (chociaz nie koniecznie, ale sie przydaje) zdjecia w av przyslona 11-16 (to nie miejsce na piekny bokeh)
    czasem sie sprawdza nawet wbudowana lampa w aparat, jednak piersieniowa lepsza
    calkiem dobrym rozwiazaniem jest dobry kompakt (np g-12) lub mniejsza lustrzanka
    przydatny obracany wyswietlacz
    i to w zasadzie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Ja mam troche doswiadczenia w zdjeciach chirurgicznych i najlepsze rozwiazanie to lampa pierscieniowa lub zestaw dwoch malych lamp do makro (lepsza pierscieniowa)
    Z jakiej odległości fotografujesz z lampą pierścieniową i co robisz wtedy z oświetleniem bezcieniowym sali operacyjnej

Domyślnie

jak jest bardzo uporczywe swiatlo to prosze o chwilowe wylaczenie/przesuniecie lampy
    i tak czesto do zdjecia trzeba sie przygotowac (odessac, wytrzec itd)
    ale czesto jest tak ze blysk pozwala na wyrownanie swiatla

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów