Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: 450d Ostrość w wizjerze

Mieszany widok

Domyślnie 450d Ostrość w wizjerze

Witam

Wpadłem na pomysł oddania mojego Canona do kompleksowego czyszczenia, w tym matrycy. Po odbiorze faktycznie zniknęło parę plamek ze zdjęć. Niestety pojawił się problem:
    1. W trybie AF po wciśnięciu migawki do połowy, następuje "pik" zapalenie się punktu AF, zdjęcie wychodzi ostre, niestety mimo korekcji pokrętłem w wizjerze obraz jest nieostry.
    2. W trybie MF ustawiam ostrość przy pomocy pierścienia ustawiając ostry obraz w wizjerze, zdjęcie wychodzi mydlane.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ?

Początki nałogu

Domyślnie

Witaj,

Na mój gust, przy tym czyszczeniu ktoś "rozregulował" matówkę - ktoś ją ruszał lub źle założył (po czyszczeniu matówki) - złóż reklamacje i niech to poprawią.

Czy korekta pokrętłem w wizjerze daje ostre "parametry nastawienia" (te zielone) a obraz nieostry (po ustawieniu AF) / (tzn. okular wizjera jest ok, tylko obraz rzutowany na matówkę niepoprawny)

Pozdrawiam, Alex

Domyślnie

Złożyłem reklamację, ale strasznie coś kręcą.
    Przy ustawieniu w tryb AF nigdy nie da się ustawić ostrego obrazu w wizjerze, zdjęcie wychodzi poprawne.

dzięki za odp.
    pozdrowienia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aleximov Zobacz posta
    Witaj,

Na mój gust, przy tym czyszczeniu ktoś "rozregulował" matówkę - ktoś ją ruszał lub źle założył (po czyszczeniu matówki) - złóż reklamacje i niech to poprawią.

Czy korekta pokrętłem w wizjerze daje ostre "parametry nastawienia" (te zielone) a obraz nieostry (po ustawieniu AF) / (tzn. okular wizjera jest ok, tylko obraz rzutowany na matówkę niepoprawny)

Pozdrawiam, Alex
    Parametry nastawienia są ostre, mydlany jest tylko obraz przekazywany przez obiektyw.
    ------------------------------------------------------
    C450D,Tamron 17-50 2.8, Canon 70-300IS USM, Nissin Di622

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Napisz gdzie oddałeś do czyszczenia i jak zakończyła sie cała przygoda.
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Uprawnienia umieszczania postów