Witam, nie wiem gdzie mogłem zadać to pytanie tak więc założyłem temat, gdyby ktoś stwierdził ,że jest już coś podobnego to proszę o przeniesienie pytania i przepraszam z góry. Sprawa wygląda tak... od jakiegoś czasu planuję zakup szkła, pytałem tutaj na forum w temacie o ulubionych ślubnych szkłach. Chciałem coś konkretnego ,nie koniecznie taniego zamiennika. Myślałem o jakimś L- kowym szkiełku... posiadam Canona 50d tak więc nie pełna klatka. Teraz mam chęć dokupić do mojej 85 mm jakąś drugą stałkę np 35 mm i zakupić nowe body z FF np 5D... . Po chwili znów myślę o samym obiektywie do mojej 50-tki, że nie ma sensu kupowania nowego body z FF, skoro nie będę posiadał szkieł do tej puszki "odpowiednich" ( na chwilę obecną ).. z kolei czytam opinie o pełnej klatce ,że świetnie sobie radzi z 85 mm które posiadam, że naprawdę jest różnica :-) i tak w kółko.. Wiadomo ,że prędzej czy później przejście na FF nastąpi, jednak potrzebuję najlepszego wyjścia na chwilę obecną :-)...naprawdę nie mam pojęcia w którą stronę teraz iść. Chciałbym poznać wasze opinie ,może posłuchać kogoś kto posiada Canona 5D, po prostu jestem w kropce a chciałbym podjąć decyzję w miarę szybko :-) więc tak NP. 50D + 85mm 1.8 + CANON EF 35 mm f/1.4 L USM lub Canon 16-35mm f/2,8 L II USM czy Np. 5D + 85mm 1.8 + Canon EF 35 mm f/2.0 początkowo z planami na upgrade, które zestawienie da mi wieksze możliwości pracy ? , podałem przykłady jak mniej więcej mogłoby to wyglądać. Mam nadzieje, że zbytnio nie namieszałem :-)