Bo od niedawna trzeba też stosownie do żądanego szkła ustawić wartości ShortFocal i LongFocal (skrajne wartości ogniskowych zooma lub stałki). Najłatwiej z pomocą ExifToolGUI. ;-)
Najnowszy DPP rzeczywiście znów pobiera poprawnie listę "szkieł DLO". Chyba za wcześnie go testowałem... i pisałem.![]()
Ostatnio edytowane przez ewg ; 25-06-2012 o 19:29
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
po namyśle na powrót po lekturze tego tematu zainstalowałem DPP, zrobiłem aktualizacje i mimo iż spodziewałem się takich rezultatów to jedno mnie zdziwiło...DPP ślimaczy sie bardziej niż Lr3, mowa oczywiście o raw.
Macie jakieś sugestie?
system vista 64bit 4gb ram procesor athlon dual core 64 1,9GHz
p.s
kiedyś na netbooku wcześniejsze wersje chyba śmigały lepej
Nie wiem jak się zmienia "jakiś bit" w RAW'ach. Mam systemowe obiektywy. Pliki są widoczne w programie. Zakładka "Lens" jest widoczna w programie. Problem jaki mam - opisałem: program nie aktualizuje danych do korekcji obiektywu, ściąga aktualizację, informuje o instalowaniu, raportuje sukces i ...doopa.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki, wysłałem czystego z 550D.
Ostatnio edytowane przez Kuba1 ; 26-06-2012 o 18:20 Powód: Automerged Doublepost
Problem rozwiązałem. Dzięki za pomoc.
Tutaj opisałem co i jak.
Też mam ten sam problem z DLO, a mianowicie wszystko się pobiera itd. a dane później niedostępneSpróbuje chyba przeinstalować...
W tym sofcie fajny jest algorytm wyostrzania, ale po takim zabiegu niestety nie widać tych efektów w lightroom :sad:
Tiaa...
Nie mam na razie możliwości zrobienia reinstalacji systemu.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it