Pokaż wyniki od 1 do 10 z 451

Wątek: DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO

Widok wątkowy

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Pełne RAW'y oczywiście - potrafię czytać ze zrozumieniem .
    Teraz mam też 5DMk3, ale problem z DPP ten sam. Chyba założę nowy wątek tylko na ten temat - podejrzewam że jest to kwestia zawiłości uprawnień administracyjnych w Win7. Oczywiście jestem administratorem komputera, uruchamiam DPP jako administrator, ustawiałem też próbnie DPP w trybie zgodności z Win XP - wszystko na nic.

Zainstalowałem ten sam DPP testowo na starym komputerze z Win XP i tu działa od razu jak powinno - instaluje aktualizacje szkieł, pojawia się "yes" i można aplikować DLO. Dlatego potem spróbowałem też dla DPP ustawienia trybu zgodności z Win XP na głównym kompie. Stary komp oczywiście ledwo ciągnie, więc obróbka na nim nie wchodzi w grę.

Win7 64 mam nie grzebany w ust. administracyjnych, a wszystkie próby modyfikacji uprawnień robiłem po wcześniejszym ustawieniu pkt. przywracania systemu, po czym wracałem do stanu sprzed modyfikacji gdy nie odnosiło to skutku dla DLO. Dziwny ten Win7 - aby działały droplety w PS, również trzeba było ustawić "uruchamiaj jako administrator" dla PS i Bridge. Na dzisiaj problem z DLO mam nierozwiązany i mnie to trochę irytuje madafaka.
    Miałem to samo w Vista-64Bit. Twój post spowodował, że zrobiłem tak:
    1.Odinstalowałem DPP.
    2.Ściągnąłem nowy upgrade.
    3.Włożyłem do napędu CD płytkę istalacyjną dostarczoną z aparatem.
    4.Zainstalowałem DPP od nowa (z upgrade).
    W ustawieniach Panel sterowania>Narzędzia administracyjne>Konfiguracja systemu > zaznaczyłem Quick Time.
    Zrestartowałem komputer.
    DPP zaczął działać poprawnie.
    Sprawdziłem co będzie gdy wyłączę QuickTime.
    Działa dalej prawidłowo.
    Ostatnio edytowane przez 1glider ; 24-06-2012 o 09:43

Uprawnienia umieszczania postów