Strona 32 z 46 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 451

Wątek: DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Komorniki

Domyślnie

Wczoraj zainstalowalem DXO Optics 7 wersje trial. Jestem zachwycony. Zdjecia po prostu masakra. Korekcja obiektywu daje swietne rezultaty - Porownywalem do DPP (bez DLO, na dzien dzisiejszy nie ma moich obiektywow w bazie DLO) i LR 3.2 Na poczatek maja kilkanascie predefiniowanych stylow - mozna szybko zapoznac sie z tym co program potradi. No i jeszcze taki maly bajer jak zakladka "color rendition" - ustawienie tutaj - body cos tam cos tam i chyba natural colors gamma 2.2 daje rewelacyjne efekty jesli chodzi o kolorystyke, wszystko kiolory staja sie bardzo naturalne i co niemal niemozliwe w innych programach kolor skory to jest w koncu kolor skory. Jak dla mnie ten program to w tej chwili no.1 - Jedyne czego tutaj mi brakuje to automatycznego ustawiania balansu bieli, jest tylko "as shot", kilka predefiniowanych ustawien i custom.
    Ostatnio edytowane przez Slawek1980 ; 21-06-2012 o 09:19

Dopiero zaczyna
    Miasto
    CZŁUCHÓW

Domyślnie

Jestem przyzwyczajony do wywoływania RAW-ów w DPP i za to go sobie cenie -darmowy i prosty.
    Trochę tam w plecaku.

Uzależniony

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    A masz pełne rawy, czy np. sRawy
    Cytat Zamieszczone przez fancik Zobacz posta
    witam
    Aby wszystko działało ok muszą być zdjęcia w pełnym formacie RAW...
    Pełne RAW'y oczywiście - potrafię czytać ze zrozumieniem .
    Teraz mam też 5DMk3, ale problem z DPP ten sam. Chyba założę nowy wątek tylko na ten temat - podejrzewam że jest to kwestia zawiłości uprawnień administracyjnych w Win7. Oczywiście jestem administratorem komputera, uruchamiam DPP jako administrator, ustawiałem też próbnie DPP w trybie zgodności z Win XP - wszystko na nic.

Zainstalowałem ten sam DPP testowo na starym komputerze z Win XP i tu działa od razu jak powinno - instaluje aktualizacje szkieł, pojawia się "yes" i można aplikować DLO. Dlatego potem spróbowałem też dla DPP ustawienia trybu zgodności z Win XP na głównym kompie. Stary komp oczywiście ledwo ciągnie, więc obróbka na nim nie wchodzi w grę.

Win7 64 mam nie grzebany w ust. administracyjnych, a wszystkie próby modyfikacji uprawnień robiłem po wcześniejszym ustawieniu pkt. przywracania systemu, po czym wracałem do stanu sprzed modyfikacji gdy nie odnosiło to skutku dla DLO. Dziwny ten Win7 - aby działały droplety w PS, również trzeba było ustawić "uruchamiaj jako administrator" dla PS i Bridge. Na dzisiaj problem z DLO mam nierozwiązany i mnie to trochę irytuje madafaka.

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Pełne RAW'y oczywiście - potrafię czytać ze zrozumieniem .
    Teraz mam też 5DMk3, ale problem z DPP ten sam. Chyba założę nowy wątek tylko na ten temat - podejrzewam że jest to kwestia zawiłości uprawnień administracyjnych w Win7. Oczywiście jestem administratorem komputera, uruchamiam DPP jako administrator, ustawiałem też próbnie DPP w trybie zgodności z Win XP - wszystko na nic.

Zainstalowałem ten sam DPP testowo na starym komputerze z Win XP i tu działa od razu jak powinno - instaluje aktualizacje szkieł, pojawia się "yes" i można aplikować DLO. Dlatego potem spróbowałem też dla DPP ustawienia trybu zgodności z Win XP na głównym kompie. Stary komp oczywiście ledwo ciągnie, więc obróbka na nim nie wchodzi w grę.

Win7 64 mam nie grzebany w ust. administracyjnych, a wszystkie próby modyfikacji uprawnień robiłem po wcześniejszym ustawieniu pkt. przywracania systemu, po czym wracałem do stanu sprzed modyfikacji gdy nie odnosiło to skutku dla DLO. Dziwny ten Win7 - aby działały droplety w PS, również trzeba było ustawić "uruchamiaj jako administrator" dla PS i Bridge. Na dzisiaj problem z DLO mam nierozwiązany i mnie to trochę irytuje madafaka.
    Miałem to samo w Vista-64Bit. Twój post spowodował, że zrobiłem tak:
    1.Odinstalowałem DPP.
    2.Ściągnąłem nowy upgrade.
    3.Włożyłem do napędu CD płytkę istalacyjną dostarczoną z aparatem.
    4.Zainstalowałem DPP od nowa (z upgrade).
    W ustawieniach Panel sterowania>Narzędzia administracyjne>Konfiguracja systemu > zaznaczyłem Quick Time.
    Zrestartowałem komputer.
    DPP zaczął działać poprawnie.
    Sprawdziłem co będzie gdy wyłączę QuickTime.
    Działa dalej prawidłowo.
    Ostatnio edytowane przez 1glider ; 24-06-2012 o 09:43

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Miałem to samo w Vista-64Bit. Twój post spowodował, że zrobiłem tak:
    1.Odinstalowałem DPP.
    2.Ściągnąłem nowy upgrade.
    3.Włożyłem do napędu CD płytkę istalacyjną dostarczoną z aparatem.
    4.Zainstalowałem DPP od nowa (z upgrade).
    W ustawieniach Panel sterowania>Narzędzia administracyjne>Konfiguracja systemu > zaznaczyłem Quick Time.
    Zrestartowałem komputer.
    DPP zaczął działać poprawnie.
    Sprawdziłem co będzie gdy wyłączę QuickTime.
    Działa dalej prawidłowo.
    No właśnie sęk w tym, że ja do pkt.4 zrobiłem dokładnie tak samo, ale co miałby mieć z tym wszystkim wspólnego Quick Time, niezły żart kolego .

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

No właśnie sęk w tym, że ja do pkt.4 zrobiłem dokładnie tak samo, ale co miałby mieć z tym wszystkim wspólnego Quick Time, niezły żart kolego .
    QuickTime rzeczywiście nie ma nic.Po prostu zrobiłem dwie sprawy na raz i nie wiedziałem co tak naprawdę pomogło.Jednak podkreślam, że po usunięciu DPP z systemu Nie instalowałem DPP z płyty CD. Płyta jednak musi być w napędzie aby można było zainstalować upgrade DPP. I zadziałało.

Uzależniony

Lightbulb

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    QuickTime rzeczywiście nie ma nic.Po prostu zrobiłem dwie sprawy na raz i nie wiedziałem co tak naprawdę pomogło.Jednak podkreślam, że po usunięciu DPP z systemu Nie instalowałem DPP z płyty CD. Płyta jednak musi być w napędzie aby można było zainstalować upgrade DPP. I zadziałało.
    Ach, tu dodałeś istotną informację..
    To napisz proszę jeszcze czy to był:
    Digital Photo Professional 3.11.26 Updater for Windows
    z tej strony, czy który?
    I czy "usunięcie z systemu" polegało tylko na odinstalowaniu, czy potem coś jeszcze manualnie usuwałeś?
    Ostatnio edytowane przez Kuba1 ; 24-06-2012 o 16:45

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Ach, tu dodałeś istotną informację..
    To napisz proszę jeszcze czy to był:
    Digital Photo Professional 3.11.26 Updater for Windows
    z tej strony, czy który?
    I czy "usunięcie z systemu" polegało tylko na odinstalowaniu, czy potem coś jeszcze manualnie usuwałeś?
    Usunąłem poprzez panel sterowania bez usuwania plików ręcznie.
    Do instalacji użyłem wesji DPP 3.11.31 która leży tutaj: http://www.usa.canon.com/cusa/consum...ersAndSoftware
    Nie próbowałem takiej operacji z 3.11.26 .
    Ostatnio edytowane przez 1glider ; 24-06-2012 o 17:22

Uzależniony

Domyślnie

Pobrałem tą 3.11.31, odinstalowałem DPP, włożyłem płytę, uruchomiłem pobrany plik. Dalej to samo. Jeszcze potem wyłączyłem UAC, co również nic nie dało. DPP ściąga dane obiektywu, instaluje, raportuje udaną aktualizację, po czym dalej mam "Lens data: No"

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Pobrałem tą 3.11.31, odinstalowałem DPP, włożyłem płytę, uruchomiłem pobrany plik. Dalej to samo. Jeszcze potem wyłączyłem UAC, co również nic nie dało. DPP ściąga dane obiektywu, instaluje, raportuje udaną aktualizację, po czym dalej mam "Lens data: No"
    Ja mam na Win7 64bit i jest wszystko OK. Może masz RAWY czymś zmienione. Wystarczy jakiś bit zmienić i już plik jest niewidoczny w zakładkach Lens. O ile we wcześniejszych wersjach DPP mogłem exif toolem czy ręcznie wpisywać do RAWa dowolne szkło Canona do korekcji o tyle teraz jak mam np. dandelion z info 50mm to tylko mogę podłożyć jakieś szkło Canona 50mm, żeby była widoczna korekcja Lens.
    Może jakimś programem kopiujesz rawy na komputer i coś się w nich zmienia?

Strona 32 z 46 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów