Strona 31 z 46 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 451

Wątek: DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Właśnei się zastanawiałem, dlaczego wszyscy się tak strasznie podniecają czymś, co LR ma już parę lat - dopóki w jakimś sąsiednim wątku nie doczytałem, że to jest darmowe.
    Podniecamy się nie tym że jest darmowe, tylko tym, że efekty są lepsze niż się spodziewaliśmy (lepsze niż z Lr/ACR).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Tylko nowe DPP potrafi całkowicie zlikwidować aberracje w RAW-ie z 17-85 na ogniskowej 17mm. Za pomocą innych znanych programów nie osiągnąłlem takich wyników. Gdyby jeszcze w DPP było lepsze wyciąganie cieni...
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Komorniki

Domyślnie

Zastanawiam sie nad zamiana kit'a 18-55 na 17-85, poniewaz brakuje mi dluzszych ogniskowych. Mysle ze dodanie go w DLO przamwia za jego zakupem. To ze jest ciemny tez za bardzo mi nie przeszkadza, bo robiac fotki na zewnatrz staram sie i nie schodzic ponizej f5,6.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Robiłem ostatnio porównania na kilku zdjęciach i program DxO Optics wypada bardzo podobnie do tego co dostajemy w DPP, a co najważniejsze obsługuje dużo więcej obiektywów. Ściągnijcie sobie triala i porównajcie.

Oczywiście pewnie zaraz ktoś napiszę, że kolory, bla, bla bla. Ale po spędzeniu kilku godzin z DxO uzyskuję dokładnie to co chcę.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Robiłem ostatnio porównania na kilku zdjęciach i program DxO Optics wypada bardzo podobnie do tego co dostajemy w DPP, a co najważniejsze obsługuje dużo więcej obiektywów. Ściągnijcie sobie triala i porównajcie.
    Tiaaa... tylko DPP jest za friko jak by na to nie patrzeć

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oczywiście pewnie zaraz ktoś napiszę, że kolory, bla, bla bla. Ale po spędzeniu kilku godzin z DxO uzyskuję dokładnie to co chcę.
    Nad jednym zdjęciem?

A na powiażnie - Do DxO zniechęcają mnie cyklicznie występujące błędy przy ładowaniu zdjęć. Aktualizuję do 7.5 (z 7.0) - zobaczymy czy i tym razem będzie to samo...

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

czy jest jakiś sposób, żeby pożenić ten DLO z Lr? czy Lr ma szansę zobaczyć edycje wprowadzone przez DLO w DPP? wydaje mi się, że DPP modyfikuje RAWy, więc teoretycznie...
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    czy jest jakiś sposób, żeby pożenić ten DLO z Lr? czy Lr ma szansę zobaczyć edycje wprowadzone przez DLO w DPP? wydaje mi się, że DPP modyfikuje RAWy, więc teoretycznie...
    Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości.
    IMHO modyfikacja rawów polega na tym, że stare dane (bez korekcji) zostają ze względu na kompatybilność z innymi odrawiaczami, a nowe (po korekcie DLO) doklejane i interpretowane tylko przez DPP. Stąd tak drastyczne zwiększenie objętości plików.

Wydaje mi się jednak, że Canon nie będzie skłonny do podzielenia się algorytmami, ale chciałbym się mylić...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nad jednym zdjęciem?

A na powiażnie - Do DxO zniechęcają mnie cyklicznie występujące błędy przy ładowaniu zdjęć. Aktualizuję do 7.5 (z 7.0) - zobaczymy czy i tym razem będzie to samo...
    Hehe, kilka godzin na interfesjem Ja nie mam żadnych problemów, 7.5 działa dodatkowo szybciej niż 7.0. No i wielkim plusem jest to, że można osiągnąć niezłą dynamikę tonalną dla zdjęcia.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Hehe, kilka godzin na interfesjem Ja nie mam żadnych problemów, 7.5 działa dodatkowo szybciej niż 7.0. No i wielkim plusem jest to, że można osiągnąć niezłą dynamikę tonalną dla zdjęcia.
    Heh, ja tam "wyroslem" z tych wszystkich platnych softow, w kazdym jest cos nie tak, mimo ze kupilem kiedys bibble, c1, lighzone itp. Walczylem tez przez dluzsza chwile z LR rc. Kazdy ma swoje wady i zalety, ale zaden nie da mi tego co daje DPP, czyli konsystencja kolorystyczna i przejscia tonalne. Teraz jade na DPP + wlasny profil do tifa, a potem zabawa w LightZone (genialny soft mimo ze mulowaty, szkoda ze sie firma poskladala). Do LR podchodzilem kilka razy, choc mozliwisci i interfejs sa bardzo ok to przy kazdej focie cos musialem zagmerac. Potwierdzam DxO jest teraz ok(nawet kolory i przejscia tonalne sa ok) ale polityka cenowa juz niestety nie (a i nie obsluguje raw-ow z DSC-R1 tylko korekcje dla szkla :/)
    Ostatnio edytowane przez arra ; 20-06-2012 o 15:37

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 31 z 46 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów