Strona 26 z 46 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 451

Wątek: DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

A takie pytanie. Jak jest z Lightromem ? RAW" skorygowany przez DLO w DPP jest odczytywany z korektami czy bez ?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez savage67 Zobacz posta
    A takie pytanie. Jak jest z Lightromem ? RAW" skorygowany przez DLO w DPP jest odczytywany z korektami czy bez ?
    Bez korekty DLO. Chyba by za dobrze było, gdyby dało się korygować aberracje w DPP+DLO, a całą resztę w Lr...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    A jak z zawiechami i wysypawniem sie przy balansie bieli z pipety, tez juz poprawili??
    A było co poprawiać? Mnie nigdy się DPP nie wysypał, a takiego balansu bieli też używałem.

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Bez korekty DLO. Chyba by za dobrze było, gdyby dało się korygować aberracje w DPP+DLO, a całą resztę w Lr...
    Jeżeli zapiszesz RAW'a z DLO w jpeg'u lub w tiff'ie to oczywiście zmiany wynikające z DLO są w tych plikach uwzględnione. Jeżeli myslisz o dalszym wywoływaniu RAW'a w LR to zmiany DLO (pozostałe również) nie są widoczne.
    Mówiąc inaczej obróbka pliku już obrobionego w DPP nie jest widoczna w Lightroom'ie ani w CS5. Jest to o tyle dziwne, że zmiany DLO są zapisywane w pliku RAW (stąd to zmiana objętości pliku) i w LR czy też w CS obrabiasz plik powiększony o dane wynikające z korekty DLO w DPP.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Jeżeli zapiszesz RAW'a z DLO w jpeg'u lub w tiff'ie to oczywiście zmiany wynikające z DLO są w tych plikach uwzględnione.
    Zakładam, że w programie do wołania rawów woła się jednak rawy, nie jpegi czy tiffy.

Mówiąc inaczej obróbka pliku już obrobionego w DPP nie jest widoczna w Lightroom'ie ani w CS5. Jest to o tyle dziwne, że zmiany DLO są zapisywane w pliku RAW (stąd to zmiana objętości pliku) i w LR czy też w CS obrabiasz plik powiększony o dane wynikające z korekty DLO w DPP.
    Mam wrażenie, że po włączeniu DLO plik zawiera dwie kopie rawa - tą z DLO, którą interpretować potrafi tylko DPP i tą "zwykłą" dla reszty softu firm trzecich. Aż dwukrotne zwiększenie objętości plików za tym przemawia.

Inaczej rawy z DLO nie byłyby interpretowane w ogóle i konieczny byłby update ACR (i innych silników).

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Inaczej rawy z DLO nie byłyby interpretowane w ogóle i konieczny byłby update ACR (i innych silników).
    Szczerze mówią liczę na taki update ACR'a. W końcu to co w tej chwili jest to tylko wersja beta.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Szczerze mówią liczę na taki update ACR'a. W końcu to co w tej chwili jest to tylko wersja beta.
    Moim zdaniem szanse są na to minimalne. Tak samo jak na kolory z DPP w ACR.

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Moim zdaniem szanse są na to minimalne. Tak samo jak na kolory z DPP w ACR.
    To akurat mnie nie dziwi. Kolory w DPP sa efektem działania "odRAW'iacza DPP i nie są zapisywane do pliku RAW, stąd iróżna interpretacja danych przez zewnętrze wywoływacze.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Moim zdaniem szanse są na to minimalne.
    W sumie to nie wiadomo. Jakby sprzedawali DPP to by był interes w robieniu wielkiej tajemnicy z DLO, a tak to właściwie po co? No chyba że księgowi Canona wpadli na genialny pomysł, że zrobią megasuperwypasioną pro wersję DPP płatną .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W sumie to nie wiadomo. Jakby sprzedawali DPP to by był interes w robieniu wielkiej tajemnicy z DLO, a tak to właściwie po co? No chyba że księgowi Canona wpadli na genialny pomysł, że zrobią megasuperwypasioną pro wersję DPP płatną .
    DPP wywołuje tylko raw'y canona a DLO moze byc dosc silnym atutem dla niektorych klientow.

Strona 26 z 46 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów