Strona 22 z 46 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 451

Wątek: DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kenda2 Zobacz posta
    Witam po zainstalowaniu nowej wersji DPP z dlo w zakładce lens w wyborze dlo przycisk tune jest nieaktywny (szary), próbuje wybrać update dla lens date ale nie może połączyć się z serwerem. Dlaczego tak mam? Instalowałem kilka razy , zawsze tak samo. Co zrobić? Pozdrawiam.
    Przycisk jest nieaktywny, bo nie ma zainstalowanego profilu obiektywu - to chyba oczywiste.

Rozumiem, że wciskasz update, odszukujesz na liście obiektywu, którego symbol jest wytłuszczony, zaznaczasz przy nim ptaszek i dajesz "Start"?
    Jeśli tak i to nie działa, to może masz jakiś problem z połączeniem internetowym? Firewall może blokować DPP na przykład.
    Względnie mogą to być chwilowe problemy z serwerem Canona, ale mnie się to jeszcze nie zdarzyło.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Czy ktoś łaskawie mógłby mi pomóc z uruchomieniem narzędzia HDR?
    U mnie jest tak: uruchamiam HDR'y, wczytuję obrazki (od jednego do trzech - na każdy mam okienko do podglądu, przycisk "browse"), mam jeszcze krateczkę na ptaszek "autoalign" i... koniec. Nic więcej, żadnych przycisków!!!??? Jak to się dalej procesuje???
    Pozdrawia Leopold

PS. Jestem tym bardziej zdziwiony, że w Helpie jest cała masa dalszych kroków, tylko ja nie mam jak ich uruchomić ???

Bywalec
    Miasto
    Clare

Domyślnie

Ktokolwiek wie czy lista obiektywów się poszerzy? Bardzo brakuje mi tu 70-200 2.8 bez IS. Szukałem i nic w temacie. Jedyna opcja na dziś to może jakaś zmiana exiftoolem (ewg) lecz nie znam się (co by tam wpisać itd...).

Coś już napisał

Domyślnie

leopold: a nie masz pod spodem przycisków Start HDR i Close ? hhmmmm okno masz przesunięte na dół ........
    Jeśli faktycznie to może nie odpisuj by uniknąć powiedzmy kompromitacji

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Może ktoś poda namiary na jakiś program z czytelnym, prostym interfejsem "okienkowym" do edycji exifów w rawach. Informatykiem raczej już nie będę i trochę przeraża mnie edytowanie w trybie konsoli (próbowałem z Exiftoolem). Googlałem trochę ale nie mając doświadczenia w temacie cieżko mi coś wybrać. Chciałbym pobawić się DLO na innych szkłach niż canonowskie

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ds74 Zobacz posta
    Może ktoś poda namiary na jakiś program z czytelnym, prostym interfejsem "okienkowym" do edycji exifów w rawach. Informatykiem raczej już nie będę i trochę przeraża mnie edytowanie w trybie konsoli (próbowałem z Exiftoolem). Googlałem trochę ale nie mając doświadczenia w temacie cieżko mi coś wybrać. Chciałbym pobawić się DLO na innych szkłach niż canonowskie
    ExifToolGUI?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chasm Zobacz posta
    leopold: a nie masz pod spodem przycisków Start HDR i Close ? hhmmmm okno masz przesunięte na dół ........
    Jeśli faktycznie to może nie odpisuj by uniknąć powiedzmy kompromitacji
    No właśnie, kurtka na Wacię, nie mam tych guziczków!
    Czyli poczekam na kolejną wersję, pewno jest jakiś "zgryz".
    Pozdrawia Leopold

PS. E tam... wiem, ile jestem wart (sporo ), bym bał się pytać, gdy nie wiem. Żadna kompromitacja.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leopold Zobacz posta
    No właśnie, kurtka na Wacię, nie mam tych guziczków!
    Czyli poczekam na kolejną wersję, pewno jest jakiś "zgryz".
    Hmmm na 3.11.10 i tym nowym 3.11.26 działało więc ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chasm Zobacz posta
    Hmmm na 3.11.10 i tym nowym 3.11.26 działało więc ....
    Ja mam właśnie założony 3.11.26 (aczkolwiek bezpośrednio upgradowałem z 3.11.4). To musi być jakaś niedoróbka, jak pojawia się tylko na niektórych (pechowych) kompach.
    Pozdrawia Leopold

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Zobacz posta
    Zauwazylem ze DLO nie "widzi" 24/1.4 II na zdjeciach wykonanych 5D, nie mam problemu z 5D MkII czy tez MkIII.
    Sprawdź, czy w 5D masz oprogramowanie w wersji 1.1.1: http://web.canon.jp/imaging/eos5d/eos5d_firmware-e.html
    Instrukcja obsługi DPP, strona 69.: http://gdlp01.c-wss.com/gds/7/030000...p311w-c-en.pdf
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Strona 22 z 46 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów