Przetestowałem fajnie działa, szumy to mi wygenerowało tak na trzy na szynach w skali szkolnej niby monochromatyczne więc nie jest źle ale charakter mają wyjątkowo brzydki ze względu na bardzo jednolitą strukturę. Czy bedę używał? - pewnie nie - interfejs tragiczny nie to żebym nie umiał użyć ale programiście polecam rzut oka na aktualne trendy (20 lat temu ludzie lepsze interfejsy rzeźbili pod gołym dosem z jakąś biblioteką graficzną, a od tego czasu świat trochę poszedł do przodu i teraz wystarczy wykorzystać to co daje system, a nie budować to co już dawno jest zbudowane i to lepiej zbudowane, wydaje się ze cała para poszła w te przepiękne ikonki na głównym oknie a na resztę pary zabrakło) zestaw suwaczków prawie wystarczający ale bez szaleństw, przydałoby się trochę narzędzi do korekcji kolorów.
Chętnie bym dostał takiego rawa po DLO (tą drugą połówkę powiększonego pliku raw) i dalej jechał swoim workflowem mam nadzieję że z czasem niezależni producenci zaczną to (tego powiększonego rawa) czytać, wydłuży to wokflow o jeszcze jedną operację ale wtedy może zacznę używać tego fragmentu DPP.
Ogólnie to dobrze że taki program jest dostarczany w cenie sprzętu.