Strona 3 z 46 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 451

Wątek: DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Zainstalowałem 3.11.4 i po wciśnięciu CTRL+T mam dziwnie dużo wolnego miejsca na dole okienka - może gdybym miał MK III zobaczyłbym tam nowe suwaczki?
    Jak zaznaczysz zdjęcie to i wolne miejsce zrobi się zajęte

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

skąd zasysacie?
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

pobrałem z linku z polskiej strony canona - gdzie znajdę DLO, na palecie TOOL nic sie nie zmienio, dalej jest RAW, JPG oraz NR/LENS/ALO. Nie sądzę aby suwaczki się nie wyświetlały. Np na zakładce ALO suwak w moim przypadku (400D) jest nieaktywny. Gdy wrzucałem fotki z 50D, uaktywniał się. Tu powinno być podobnie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Po przemyśleniach: plik pobrany ze strony polskiej zainstalowany na Viście i ze strony amerykańskiej zainstalowany na XP, po wrzuceniu fotek z 400D i z 50D coraz bardziej przekonują że 3.11.4.10 nie ma DLO
    Ostatnio edytowane przez espire ; 05-03-2012 o 18:51 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Poczekajmy spokojnie do premiery sklepowej 5dmkiii.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Chyba to jedyne rozwiązanie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez savage67 Zobacz posta
    Jak zaznaczysz zdjęcie to i wolne miejsce zrobi się zajęte
    Chyba nie. To miejsce przeznaczone jest na miniaturkę zdjęcia (w trybie Edit image window lub Edit window).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Ech, właśnie zamówiłem LR4, a tu taka wieść, że może DPP nas pozytywnie zaskoczy... No, ale jest 30 dni na zwrot, w razie czego.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Chyba nie. To miejsce przeznaczone jest na miniaturkę zdjęcia (w trybie Edit image window lub Edit window).
    Tyle, że w tych trybach ja mam jeszcze więcej miejsca - ale być może dlatego, że mam ustawione duże czcionki, a te czasami powodują problemy z prawidłową z zawartością niektórych okienek. Tak czy inaczej sprawa wkrótce się wyjaśni.

Uzależniony

Domyślnie

To zacytuję za http://www.bobatkins.com/smf/index.php/topic,964.0.html

"It's compatible with .CR2 files generated by EOS bodies made since 2006 (I think that's what they said).

Basically 29 lenses are supported (they didn't say which ones) and there's a database of aberrations including things like coma, astigmatism, vignetting, longitudinal and transverse CA, distortion etc. which is used to optimize the image. Correction for all these will optimize the image. It won't make it perfect since you can't fully correct them (it's tough to unblur a blurred image), but it will correct them to a greater extent than DPP does now, or any other software package does.

No word on when it will appear, but I assume it will ship with the 5D MkIII and shortly after that be available for download as an update for the current version of DPP."

Bob Atkins

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    To zacytuję za http://www.bobatkins.com/smf/index.php/topic,964.0.html
    "It's compatible with .CR2 files generated by EOS bodies made since 2006 (I think that's what they said).
    Basically 29 lenses are supported..."
    Czyli ni mniej ni więcej tak doceniane na tym forum micro43 wyznaczyło nowe trendy w R&D Canona i teraz dzięki mikro mamy korektę szkieł wbudowaną w darmowy (hello Nikon) konwerter a canonrumors donosi o Canonowskim... naleśniku.

BTW. link do wywiadu: http://www.arihazeghiphotography.com/AH_CW_interview/
    the silence is deafening

Strona 3 z 46 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów