Czy ktoś może mi pomóc? Mam zainstalowaną wersję 3.11.31 razem z innymi programami Canona. Komputer nie widzi żadnego pliku - ani .cr2 ani .jpg. Zdjęcia mam zgrane przez eksplorator. Każdy inny program widzi zdjęcia bez problemu.
Dla testu ściągnąłem z sieci rawa z 5dmk3 (sam mam 7d) - również nie widzi...
Macie jakiś pomysł?
DPP. Wszystko inne widzi.
To dziwne. A masz zainstalowany Canon Raw Codec? Z tym, że nie wiem co on miałby mieć wspólnego z jpeg'ami.
A DPP masz z płyty instalacyjnej plus update 3.11.31?
Najnowszy DPP podczas instalacji wymagał płyty z poprzednią wersją (na dysku nie był zainstalowany.) wywala błąd i zamyka się jak chcę usunąć jakiegoś rawa.
Przeinstalowywać dpp, najpierw zainstalując starszą wersję (sprzed 2 lat, nie pamiętam wersji)?
canon eos 1000d/ tamron 17-50 f2,8 bez vc / sigma 70-300 apo dg /yungnuo 486II
Niekoniecznie.
Wymagany jest tylko odpowiedni klucz w rejestrze.
Dla Windowsa 32 bit:
Dla Windowsa 64 bit:Kod:Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canon\EOS Utility] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canon\DPP] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canon\ZoomBrowser EX]
Kod:Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Canon\EOS Utility] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Canon\DPP] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Canon\ZoomBrowser EX]
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
dzięki, trzeba będzie spróbować, bo już to awaryjne zamykanie jest denerwujące, tym bardziej że przy takim zamknięciu nie zapisuje zmian naniesionych w innych rawach
canon eos 1000d/ tamron 17-50 f2,8 bez vc / sigma 70-300 apo dg /yungnuo 486II