Strona 28 z 46 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 451

Wątek: DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moje wrażenia z kilku tygodni zabaw z DLO:

1. przetestowałem przynajmniej kilka teleobiektywów L i właściwie DLO jest zupełnie nieprzydatne, bo nie ma w ich przypadku za bardzo co poprawiać pliki otwierają się wolniej, a szum na wysokich ISO wzmacnia jak na skutek kiepskiej obróbki, ostrość pozostaje bez zmian,

2. dziwię się, że póki co Canon nie obsługuje kombinacji z extenderami, raz, że tam byłoby już coś poprawiać, dwa, że ludzi przestali by kupować lepsze Kenko a zaczęli extendery,

3. jedyny obiektyw, na którym DLO było czasami w stanie działać cuda, to 85/1.2 L używany na pełnej dziurze; znaczna poprawa ostrości i usunięcie aberracji

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Dokładnie nie do wszystkich szkieł i przysłon warto go używać. Działa cuda na 50/1.4 - dla przysłon 1.4 i 1.8 - otwarte szkło stało się użyteczne. Do np. takich szkieł jak 24-70/2.8 to nie warto.

Domyślnie

Panowie czy na 1DS markI bedzie to dzialalo?

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafar Zobacz posta
    Panowie czy na 1DS markI bedzie to dzialalo?
    Powinno. DLO jest przypisane do obiektywu a nie do puszki!

Uzależniony

Domyślnie U mnie nie działa DLO

No, dziwna sprawa - zainstalowałem wczoraj aktualizację DPP, mam te wszystkie nowości, przetestowałem HDR, mam zakładkę "Lens" i tam widnieje "Lens Data: No". Przycisk "Update" działa normalnie, czyli rozpoznaje i ściąga dane obiektywu, raportuje sukces aktualizacji i ..kiszka, dalej "No Data". Restart programu niczego nie zmienia. Puszka na liście obsługiwanych (550D), szkła oczywiście również (17-40L, 24-70L), Win7 64.
    Ktoś miał podobny problem?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A masz pełne rawy, czy np. sRawy

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Jest nowy DPP 3.11.26 :smile:
    Leży tutaj: http://www.usa.canon.com/cusa/consum...ersAndSoftware

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Wraz z premierą nowego 650D i 2 szkieł pojawił się też DPP 3.11.31. Piszę o tym w tym wątku, bo właśnie DLO się zepsuło a mianowicie funkcja Lens data update. Lista szkieł "Add or Remove lens data" się nie ładuje a próba połączenia z serwerem kończy się podpisem: "Could not connect to server." Sprawdzane pod XP, Vista i 7, na różnych łączach internetowych (wewnętrzne IP). Po przywróceniu poprzedniej wersji (3.11.26) wszystko działa prawidłowo. Adres serwera w ustawieniach rejestru bez względu na wersję jest ten sam (gdlp01.c-wss.com) więc to chyba coś z samym DPP.

Nic nowego - tylko gorzej, więc ostrożnie! ;-)
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 15-06-2012 o 10:37
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    A masz pełne rawy, czy np. sRawy
    witam
    Aby wszystko działało ok muszą być zdjęcia w pełnym formacie RAW...
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Wraz z premierą nowego 650D i 2 szkieł pojawił się też DPP 3.11.31. Piszę o tym w tym wątku, bo właśnie DLO się zepsuło a mianowicie funkcja Lens data update. Lista szkieł "Add or Remove lens data" się nie ładuje a próba połączenia z serwerem kończy się podpisem: "Could not connect to server." Sprawdzane pod XP, Vista i 7, na różnych łączach internetowych (wewnętrzne IP). Po przywróceniu poprzedniej wersji (3.11.26) wszystko działa prawidłowo. Adres serwera w ustawieniach rejestru bez względu na wersję jest ten sam (gdlp01.c-wss.com) więc to chyba coś z samym DPP.
    U mnie DPP 3.11.31 DLO wyswieltla tylko te szkła z którymi mam zdjęcia zainstalowane w komputerze. Cała pozostała lista również się nie pokazuje i nie mogę jej zaktualizować. Gorzej, po wykasowaniu istniejacego szkła z listy też nie można go przywrócić(?)
    Spora wtopa Canon'a!!!

Strona 28 z 46 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów