Pokaż wyniki od 1 do 10 z 451

Wątek: DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO

Mieszany widok

Domyślnie

Witam po zainstalowaniu nowej wersji DPP z dlo w zakładce lens w wyborze dlo przycisk tune jest nieaktywny (szary), próbuje wybrać update dla lens date ale nie może połączyć się z serwerem. Dlaczego tak mam? Instalowałem kilka razy , zawsze tak samo. Co zrobić? Pozdrawiam.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kenda2 Zobacz posta
    Witam po zainstalowaniu nowej wersji DPP z dlo w zakładce lens w wyborze dlo przycisk tune jest nieaktywny (szary), próbuje wybrać update dla lens date ale nie może połączyć się z serwerem. Dlaczego tak mam? Instalowałem kilka razy , zawsze tak samo. Co zrobić? Pozdrawiam.
    Przycisk jest nieaktywny, bo nie ma zainstalowanego profilu obiektywu - to chyba oczywiste.

Rozumiem, że wciskasz update, odszukujesz na liście obiektywu, którego symbol jest wytłuszczony, zaznaczasz przy nim ptaszek i dajesz "Start"?
    Jeśli tak i to nie działa, to może masz jakiś problem z połączeniem internetowym? Firewall może blokować DPP na przykład.
    Względnie mogą to być chwilowe problemy z serwerem Canona, ale mnie się to jeszcze nie zdarzyło.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów