Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: Canon Speedlite 600EX-RT (20mm-200mm)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    Jak dla mnie z taką cena to canon wyjechał za bande. 1800zł byłoby ok.
    Robi miejsce dla mniejszej: New Speedlite 440EX-RT in the Fall? [CR1]?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mateusz87 Zobacz posta
    Tego, że firma musi na czymś zarabiać nie trzeba mi tłumaczyć ... Ubolewam tylko nad tym, że nie stało się to trochę wcześniej, bo takie osoby, jak ja czy r3b zostaną przy tym, co już kupiły, a ja jak już wspomniałem chętnie dałbym zarobić Canonowi i prędzej kupiłbym ich sterownik z kompatybilnymi lampami (niestety w starszych modelach moduł do obsługi radiowej nie wyrośnie) niż inwestował w Pixela, z którego jestem średnio zadowolony, póki co.

Dlaczego jesteś z nich średnio zadowolony? Znasz lepsze za podobną cenę?
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Coś już napisał Awatar Mateusz87
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Odsyłam do mojej krótkiej recenzji : http://www.canon-board.info/showthre...25#post1066325

Owszem w tym przedziale cenowym nie znam produktu, który mógłby stanowić dlań alternatywę. Nie znaczy to jednak, że muszę być z nich zadowolony.

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Panowie a powiedzcie czy kupować te nowe lampy czy 580 plus pw? na początek chcę kupić dwie lampy z wyzwalaczami. Cenowo wychodzi tak samo i te canona bardziej mi podchodzą, ale co będzie jak będę chciał dołożyć plenerową to czym je wyzwole. A z drugiej strony mam 5d3 i pw podobno nie współpracują jeszcze z tym body tak jak powinny. Ktoś coś podpowie ??

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Chyba mało kto ma te nowe lampy widzę :-(

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Jak sie nie ma 5Dmk3 lub 1Dx to kupowanie lampy o 25% drozszej od 580 EXII, ktora nie zapewnia HSSu, to nieporozumienie. Rownie dobrze mozna kupic za te cene 5 lamp YN 565EX i wtedy moze nawet lampa 'plenerowa' nie byc potrzebna.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Dopiero zaczyna Awatar michaś

Domyślnie

Tak sobie czytałem o tym nowym systemie świetlnym, by w końcu tu trafić. Nie wiem jak jest w praktyce, ale znalazłem na stronie canona recenzję Syl'a Areny, w której testuje wyzwalacz i lampy z 5d2 i 60d. Nie miał on zarówno problemów z radiowym sterowaniem, jak i z HSS. Dla mnie nowe zabawki wyglądają całkiem, całkiem...
    Dla ciekawych:
    http://cpn.canon-europe.com/content/...lite_system.do
    5dmkII,C24LII, S35 1.4, C50 1.4, S85 1.4

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaś Zobacz posta
    Tak sobie czytałem o tym nowym systemie świetlnym, by w końcu tu trafić. Nie wiem jak jest w praktyce, ale znalazłem na stronie canona recenzję Syl'a Areny, w której testuje wyzwalacz i lampy z 5d2 i 60d. Nie miał on zarówno problemów z radiowym sterowaniem, jak i z HSS. Dla mnie nowe zabawki wyglądają całkiem, całkiem...
    Dla ciekawych:
    http://cpn.canon-europe.com/content/...lite_system.do
    Ja się zastanawiałem nad takim zestawem, ale lampy plenerowej nie odpalisz. Kupiłem Pockety i teraz tylko czekam na aktualizacje pod 5d3.

Dopiero zaczyna Awatar michaś

Domyślnie

Fakt. Choć ja do błyskania używam tylko systemówek, dlatego każdy znajdzie coś dla siebie. Narazie poczekam aż pojawi się więcej opinii i recenzji. Niemniej, uważam, że to dobry krok ze strony canona.:smile:
    5dmkII,C24LII, S35 1.4, C50 1.4, S85 1.4

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon Speedlite 600EX-RT (20mm-200mm)

Trochę odświeżę temat. Stałem się "szczęśliwym posiadaczem 600ex-rt. Podłączam do 5D Mark II wchodzę do meni i wszystko pięknie działa. To co zmieniam w aparacie bez problemów jest przeniesione do lampy. Problem pojawił się przy pierwszym zdjęciu. Aparat synchronizuje lampę max w 1/180 sek. tylko w trybie P i zielonym. Na Tv i Av ustawia czasy takie same jak bez lampy. Dodam że także wtedy lampa błyska. Fotki na tych długich czasach nawet nie są prześwietlone.Zdjęcie z lampą i beż różnią się tylko kolorystyką wynikłą z innego ustawienia balansu bieli. Na manualu jak w specyfikacji aparatu mogę dojść do 1/200 i jak widzę nie mam żadnych pasków świadczących o jakimś niedoświetleniu końca klatki. Nie mam instrukcji po polsku i trochę się już zaplątałem. Może ktoś wie jak zsynchronizować lampę w trybach innych niż pełna automatyka?

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów