Robi miejsce dla mniejszej: New Speedlite 440EX-RT in the Fall? [CR1]?
Robi miejsce dla mniejszej: New Speedlite 440EX-RT in the Fall? [CR1]?
EOS - conditio sine Kwanon...
Odsyłam do mojej krótkiej recenzji : http://www.canon-board.info/showthre...25#post1066325
Owszem w tym przedziale cenowym nie znam produktu, który mógłby stanowić dlań alternatywę. Nie znaczy to jednak, że muszę być z nich zadowolony.
Panowie a powiedzcie czy kupować te nowe lampy czy 580 plus pw? na początek chcę kupić dwie lampy z wyzwalaczami. Cenowo wychodzi tak samo i te canona bardziej mi podchodzą, ale co będzie jak będę chciał dołożyć plenerową to czym je wyzwole. A z drugiej strony mam 5d3 i pw podobno nie współpracują jeszcze z tym body tak jak powinny. Ktoś coś podpowie ??
Chyba mało kto ma te nowe lampy widzę :-(
Jak sie nie ma 5Dmk3 lub 1Dx to kupowanie lampy o 25% drozszej od 580 EXII, ktora nie zapewnia HSSu, to nieporozumienie. Rownie dobrze mozna kupic za te cene 5 lamp YN 565EX i wtedy moze nawet lampa 'plenerowa' nie byc potrzebna.
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.
Tak sobie czytałem o tym nowym systemie świetlnym, by w końcu tu trafić. Nie wiem jak jest w praktyce, ale znalazłem na stronie canona recenzję Syl'a Areny, w której testuje wyzwalacz i lampy z 5d2 i 60d. Nie miał on zarówno problemów z radiowym sterowaniem, jak i z HSS. Dla mnie nowe zabawki wyglądają całkiem, całkiem...
Dla ciekawych:
http://cpn.canon-europe.com/content/...lite_system.do
5dmkII,C24LII, S35 1.4, C50 1.4, S85 1.4
Fakt. Choć ja do błyskania używam tylko systemówek, dlatego każdy znajdzie coś dla siebie. Narazie poczekam aż pojawi się więcej opinii i recenzji. Niemniej, uważam, że to dobry krok ze strony canona.:smile:
5dmkII,C24LII, S35 1.4, C50 1.4, S85 1.4
Trochę odświeżę temat. Stałem się "szczęśliwym posiadaczem 600ex-rt. Podłączam do 5D Mark II wchodzę do meni i wszystko pięknie działa. To co zmieniam w aparacie bez problemów jest przeniesione do lampy. Problem pojawił się przy pierwszym zdjęciu. Aparat synchronizuje lampę max w 1/180 sek. tylko w trybie P i zielonym. Na Tv i Av ustawia czasy takie same jak bez lampy. Dodam że także wtedy lampa błyska. Fotki na tych długich czasach nawet nie są prześwietlone.Zdjęcie z lampą i beż różnią się tylko kolorystyką wynikłą z innego ustawienia balansu bieli. Na manualu jak w specyfikacji aparatu mogę dojść do 1/200 i jak widzę nie mam żadnych pasków świadczących o jakimś niedoświetleniu końca klatki. Nie mam instrukcji po polsku i trochę się już zaplątałem. Może ktoś wie jak zsynchronizować lampę w trybach innych niż pełna automatyka?