Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qbic2
    Bywalec
    • 2010
    • 141

Zamieszczone przez dinderi Zobacz wpis
    Niestety, obawiam się, że kolega z bandingfobią nie ma co już szukac w Canonie.
    Nie mów hop. Poczekam na sample 1DX
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Komentarz

• dinderi
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3028

Zamieszczone przez Bahrd Zobacz wpis
      http://216.18.212.226/PRODS/canon-5d.../Y2F2A0035.JPG

Nie wiem co o nich sądzić: mam wrażenie, że u mnie, na 85 (przy f/1.2) ani rzęsy, ani brwi się aż tak nie sklejają...
      W przypadku pierwszego, mam lekkie wrażenie, że chyba cos ze szkłem jest nie tak, bo exif mówi "f/7.1".
      EF24-105 na 67 mm i f/7 powinna byc żyleta.
      Chyba, że jest poruszone...
      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• zaix
        Początki nałogu
        • 2011
        • 367

niestety wydaje mi się, że nie jest to chyba już 15 poruszone zdjęcie albo kiepskie czy walnięte szkło na ISO 100 w tym korpusie. Nie widziałem jeszcze z tej puchy żadnej żylety (nawet stępionej), bez względu na jpg, raw, ISO 100, 200 etc. Wiem, że większość powie, że należy czekać na wersje produkcyjną, ale obstawiam, że zobaczymy to samo.
        Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Komentarz

• xxkomarxx
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1456

W przypadku pierwszego, mam lekkie wrażenie, że chyba cos ze szkłem jest nie tak, bo exif mówi "f/7.1".
          EF24-105 na 67 mm i f/7 powinna byc żyleta.
          Chyba, że jest poruszone...
          Jak poruszone to chyba się przewracał z tym aparatem w momencie wyzwalania.

Komentarz

• qbic2
            Bywalec
            • 2010
            • 141

Jeżeli chodzi o "mydło", w tym momencie soft do wywoływania tego jest świeży, nie ma co się dziwić ze efekty nie są jeszcze optymalne.
            Blog | DeviantArt
            A900,5Dmk2

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12208

Zamieszczone przez polm Zobacz wpis
              Czy Akustyku kupiłeś w końcu mk II ? Zawsze wydawało mi się, że nie miałeś zamiaru, podobnie jak MMM (też się w końcu chyba złamał).
              a owszem, nie dalej jak wczoraj. zamiar mialem o tyle, ze mkI mial odsluzyc 3 lata.

Zamieszczone przez polm Zobacz wpis
              Żeby nie było tak całkiem off, powtórzę się, Canon zaskoczył mnie mk III. Mk IV będzie wiązał krawaty, bo już nic innego w nim Canon nie doda.
              IMHO, jest prawdopodobne, ze mkIV bedzie mial wiecej Mpix a poza tym niewiele zmienione ficzery mkIII.

moge sie mylic oczywiscie. ale po prostu progresja linii 5D zaczyna przypominac xxD, gdzie co parzysta generacje byl skok megapikseli, a co nieparzysta ficzerow. chociaz tutaj cykl jest dluzszy i to tak latwo sie nie da zalatwic...

Zamieszczone przez qbic2 Zobacz wpis
              No tak, wystarczy znać się na technikaliach, wtedy okazuje się że człowiek zdjęć nie robi tylko pomiary.
              nie. wystarczy troche umiarkowania w pogladach i nie podzeganie do klotni przez puszczanie kategorycznych tekstow...
              www albo tez flickr

Komentarz

• MC_
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3444

Czy doszliście już do stwierdzenia, że 5D3 się do niczego nie nadaje i 5D2 jest już kultowy, czy jeszcze kilka(naście) stron trzeba poczekać?

Komentarz

• mc_iek
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 790

Już niedługo!
                  Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• xxkomarxx
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1456

Zamieszczone przez MC_ Zobacz wpis
                    Czy doszliście już do stwierdzenia, że 5D3 się do niczego nie nadaje i 5D2 jest już kultowy, czy jeszcze kilka(naście) stron trzeba poczekać?
                    Pewno jeszcze trzeba poczekać. Teraz mk3 jest na etapie robienia nieostrych zdjęć za jakiś czas wyjdzie że mk2 ma ładniejszy obrazek a w końcu że centralny punkt Af w mk2 jest lepszy niż w nowej bo reszty i tak się przeważnie nie używa więc wszyscy się rzucą do wykupywania mk2.

Komentarz

• MC_
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3444

To może mnie ktoś na priva poinformować?
                      Sprzedam wtedy swój kultowy aparat za 9 tys., trochę dołożę i w przypływie głupoty kupię ten nowy szajs.

Komentarz

• xxkomarxx
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1456

Zamieszczone przez MC_ Zobacz wpis
                        To może mnie ktoś na priva poinformować?
                        Sprzedam wtedy swój kultowy aparat za 9 tys., trochę dołożę i w przypływie głupoty kupię ten nowy szajs.
                        też bym kupił ten nowy szajs, bo ostatnio nic nie foce, a co za różnica co leży w torbie, stary kultowy sprzęt czy nowy szajs który będzie dojrzewał 4 lata do miana kultowego.

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Czekajcie, czekajcie.
                          Jak tak Akustyk będzie dywagował o tym co będzie w mkIV, to zanim ktokolwiek pomaca żywe mkIII, tez już będzie kultowe
                          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• sv

Panowie. w nowej piątce Canon wbudował procesor 17 razy szybszy od poprzedniego, no to po wyostrzaniu dodali jeszcze blurowanie, co ma się moc zmarnować :-)
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Czekajcie, czekajcie.
                            Jak tak Akustyk będzie dywagował o tym co będzie w mkIV, to zanim ktokolwiek pomaca żywe mkIII, tez już będzie kultowe
                            MK III nikt nie kupi, chyba że będzie do wzięcia za równowartość wyłechtanego mk II :-)
                            Ostatnio edytowany przez Gość; 827. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• xxkomarxx
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1456

Fajnie tak pomarzyć tylko szkoda że rzeczywistość będzie zupełnie inna. Czekajcie tylko ktoś kupi i pokaże z niego sample. Będzie trochę marudzenia a potem stanie się obiektem pożądania tych co najgłośniej narzekają.

Komentarz

• sv

Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz wpis
                                Fajnie tak pomarzyć tylko szkoda że rzeczywistość będzie zupełnie inna. Czekajcie tylko ktoś kupi i pokaże z niego sample. Będzie trochę marudzenia a potem stanie się obiektem pożądania tych co najgłośniej narzekają.
                                Już było tak dobrze, a ty znowu podniosłeś cene o 500 PLN :-)

Komentarz

Pracuję...
                                X