Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antibes Zobacz posta
    Słuchajcie, czy w 5D MIII będzie taka funkcja: ustawiam przysłonę, ustawiam czas, a aparat w zależności od warunków dobiera mi do tego ISO?
    to sie nazywa autoiso i tak, bedzie.

Coś już napisał Awatar qbar

Domyślnie

W euro.com.pl 5dIII kosztuje już tylko 12990 zyla. Jak patrzyłem wczoraj to cena wynosiła 13490 a jakieś trzy dni temu 13999. Jak tak dalej pójdzie to zejdzie do ceny starej piątki. Trzeba tylko wziąć cwaniaków na przetrzymanie
    http://www.euro.com.pl/lustrzanki,_C...strona-3.bhtml

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbar Zobacz posta
    W euro.com.pl 5dIII kosztuje już tylko 12990 zyla. Jak patrzyłem wczoraj to cena wynosiła 13490 a jakieś trzy dni temu 13999. Jak tak dalej pójdzie to zejdzie do ceny starej piątki. Trzeba tylko wziąć cwaniaków na przetrzymanie
    Jak by spadło jeszcze o tysiąc to bym się bardzo ucieszył ze względu na raty 0% no chociaż do 12499 Ja chętnie zobaczę jakie ceny będą kiedy ta pucha już realnie będzie w sprzedaży. Wtedy się podzwoni i pomyśli
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbar Zobacz posta
    sa czujni wola zaczynac z wyzszego poziomu,bo nie chca powtórzyc błedu jaki zrobili przy mkII (a szkoda, bo zarobiłem na tym 1,2k:grin
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

Ta pucha zaczyna mi się coraz bardziej podobać.
    - dużo lepszy AF
    - niezmieniona wielkość matrycy (1mpix to nic)
    - wyższe używalne ISO. Wczoraj sprawdzałem sobie czasy na ISO12800 i f4 przy słabym świetle. Wychodziło ok 1/100-1/160, więc naprawdę zaczynają mieć sens obiektywy L ze stałym światłem F4. Do tej pory, jak chciałem korzystać z nich, to musiałem wzmocnić błysk. Teraz będzie w drugą stronę, co poprawi "atmosferę" fotografowanej sceny.
    - w końcu prawdziwe autoiso, a nie namiastka jak w 5D mrkII i 7D
    - slot na dwie pamięci - mniejsze ryzyko utraty któregoś ujęcia ze względu na możliwość backupowania na jednej karcie
    - z 7kl/s przy 7D bardzo rzadko korzystam, więc 6kl/s byłoby bardziej dla mnie dodatkiem, ale niektórzy to docenią w przypadku reporterki.
    - cena spada do miarę normalnego poziomu. Trzeba pamiętać, że cena 5D mrkII tuż po wejściu mocno poszła w górę do ponad 9tys. (przy pierwszych egzemplarzach można było się załapać na ok 8tys.). 3-4 tys. zł różnicy przy wprowadzonych zmianach jest naprawdę do zaakceptowania.
    Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 14-03-2012 o 09:11

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    to sie nazywa autoiso i tak, bedzie.
    No to świetnie. Przy takich małych szumach na wysokich ISO aż się prosi. Byłaby świetna sprawa na koncerty.

Uprawnienia umieszczania postów