Tak czy owak: jeśli Nikon dołoży za rok FF 24mpx, a Sony wstawi te swoje matryce 24mpx i 36 mpx do dwóch SLT, to za dwa lata właśnie Canonierzy nie będą się ze szczęścia posiadać!...![]()
Tak czy owak: jeśli Nikon dołoży za rok FF 24mpx, a Sony wstawi te swoje matryce 24mpx i 36 mpx do dwóch SLT, to za dwa lata właśnie Canonierzy nie będą się ze szczęścia posiadać!...![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Zawstydzasz mnie!Zwyczajnie - jestem po robocie i mam ten komfort, że nudzę się...
EOS - conditio sine Kwanon...
Ja jestem tylko ciekaw kiedy Nikon wypuści D800s z matrycą ~24Mpx i 8/10fps. Na pewno zainteresowanie D800 nie będzie takie duże jak D700. A 5D3 mimo, że drogi to w moim odczuciu znajdzie dużo większą ilość chętnych. Nad 5D3 w większości są zachwyty, nad D800 w większości narzekania. A i tak najbardziej śmieszni są Ci, co wychwalali D700, że mała matryca i szybki a z 5D2 się wyśmiewali, że po co aż tyle Mpx, że AF słaby i mało fps, a teraz nagle 36Mpx to super sprawa i wcale nie potrzebują fpsów bo tak naprawdę 3 im w zupełności wystarcząWierność marce ponad wszystko
![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
To się zdecyduj, czy są narzekania czy też uważają, że to super.
Tak się składa, że w zależności od tematyki zdjęć jaką sie kto zajmuje jedni nikoniarze są zadowoleni, a drudzy wkurzeni.
Tak wyszło, że na półce semipro w nikonie stworzył się duet doskonale się uzupełniający D700 + D800.
Ja nie będę pisał OT, ale nie przekręcajcie tego co się tam pisze. Wcale mi sie nie chce sprostowywać wypowiedzi.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Może źle napisałem ale to są 2 grupy ludzi. Ci co nie są zaślepieni żółtą marką i Ci co nie pracują w studio i landszafciarze to ci co narzekają.
Drudzy to jak ktoś napisał talibowie, dla których zawsze Nikon będzie lepszy, nie ważne jaki typ fotografii uprawiają. Nie ważne, że naśmiewali się z 5D2 podając na to argumenty, które teraz podają wychwalając D800 (większa matryca, mniej fps...) Powiało wiatrem z drugiej strony to chorągiewka się ustawia inaczej
Plus teraz wyciągają jeszcze z szuflady niedorzeczne argumenty typu, że Canon gorzej sobie radzi z pannami młodymi będącymi murzynkami![]()
Ja też nie mówię, że 5D2 to aparat pozbawiony wad. Sam byłem jedną nogą po stronie D700 lub ew. D800 jeżeli by był taki jak 5D3Teraz zostaję tu gdzie jestem
Chcę kupić 5D3 i 85L i być jeszcze bardziej szczęśliwy niż jestem
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W czym? Preorderze który trwa 3tyg. dłużej?![]()
Wrócimy do rozmowy za kwartał, ok?
No właśnie jest na pewno grupa ludzi która wolałaby nowego trabanta FF niż używanego 5D2. Poza tym hasło na sloganie: "First in the world*" zawsze brzmi dumnie i zachęcająco.
* część dalsza, np. "amateur affordable Full Frame body. Outstanding, professional quality pictures now in lightweight body for low price"![]()
Ostatnio edytowane przez Goomis ; 18-03-2012 o 17:43 Powód: Automerged Doublepost
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Tylko dla Nikona w tej kwestii Canon nie jest już konkurencją. Porównywalną rozdzielczość ma Leica S2. Tylko, że w cenie Leica kupisz D800 i D800e z kompletem optyki i jeszcze sporo bardzo sporo zostanie.
tylko jakość tych pikseli ze średnich formatów jest jakby inna
kiedyś ludzie się cieszyli z 6MPI, jak dali niektórym 700tkę to byli w niebie bo w 5d2 za dużo
...pojawia się wiaterek z innej strony (800tka) i ludzie chorągiewki poddają się wiatrowi :d
bo teraz 36 jest lepsze
stek bzdur jak dla mnie, zdjęcia są ważne, oczy i głowa też, aparat to tylko dłuto które albo trafia w odpowiednie ręce albo nie