Strona 85 z 128 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ad rem Panowie i Panie ad rem ..... .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velviana Zobacz posta
    Brak obrotowego ekranu lcd to kastracja ergonomii aparatu pod kątem video.
    Z jednej strony Canon poprawia możliwości video, a z drugiej funduje powtórkę z historii z serii G. No chyba, że Canon zakłada, że filmowanie ma odbywać się jedynie w pozycji cioci robiącej zdjęcia na kotlecie... Perspektywa żaby, czy znad głowy jest widocznie Canonowi obca i to nie tylko przy filmowaniu.
    ...chyba ,że księgowi kreują już nowe funkcje do mk4...
    No chyba że Canon wprowadzi unikalny produkt w postaci 3,5 calowego monitorka mocowanego na gorącą stopkę. Jedyne 1769zł.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No chyba że Canon wprowadzi unikalny produkt w postaci 3,5 calowego monitorka mocowanego na gorącą stopkę. Jedyne 1769zł.
    To miejsce jest przeznaczone na zewnętrzny mikrofon .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Obiektywy się nie urywają :cool:.

To gadanie właśnie wynika z doświadczenia. Jak w profi kamerze Sony urwał się na Kasprowym wyświetlacz to nie dość że z reportażu nici, kamera na miesiąc do serwisu (wtedy nie zarabia) i jeszcze koszt naprawy ok. 2 kzł.
    To dokładnie wynika z doświadczenia z niczego więcej.
    A widziałeś jak jest zamontowany wyświetlacz w 60D??
    Trzeba być niezłym akrobatą by go urwać jak jest złożony

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Kocham to forum, co premiera to ten sam schemat .

Zamówiłem nową piątkę z kitem w euro. Zobaczymy jak wyrobią się z realizacją, dam znać bo może ktoś jednak chciałby wyrwać się z kultu marka drugiego .

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    A widziałeś jak jest zamontowany wyświetlacz w 60D??
    Trzeba być niezłym akrobatą by go urwać jak jest złożony
    Tak i można go urwać przez przypadek bez najmniejszego problemu :cool: - żebyś widział jak pancernie jest przymocowany ekran w tym Sony - chwila nieuwagi i go nie było .
    5D mkIII w założeniu jest uzupełnieniem jedynki i ma być maksymalnie niezawodny stąd pewnie brak odchylanego LCD i kukułki.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-03-2012 o 13:36
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Tak i można go urwać przez przypadek bez najmniejszego problemu :cool: - żebyś widział jak pancernie jest przymocowany ekran w tym Sony - chwila nieuwagi i go nie było .
    5D mkIII w założeniu jest uzupełnieniem jedynki i ma być maksymalnie niezawodny stąd pewnie brak odchylanego LCD i kukułki.
    Mam inna zdanie
    1. Jak LCD w 60D masz położeniu zamkniętym to obudowa otacza go z 5 stron, w dodatku LCD możesz obrócić do korpusu i masz dodatkowe zabezpieczenie. Tak więc taki LCD jest lepiej chroniony niż nieruchomy.
    Jak się boisz otwierać to go po prostu masz cały czas zamknięty
    2. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym stwierdzeniem, o uzupełnianiu jedynki.

Uzależniony

Domyślnie

Prawda jest taka, że jest to szpetne ustrojstwo, nie godzi w takim sprzęcie i bardzo dobrze

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Mam inna zdanie
    1. Jak LCD w 60D masz położeniu zamkniętym to obudowa otacza go z 5 stron, w dodatku LCD możesz obrócić do korpusu i masz dodatkowe zabezpieczenie. Tak więc taki LCD jest lepiej chroniony niż nieruchomy.
    Jak się boisz otwierać to go po prostu masz cały czas zamknięty
    2. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym stwierdzeniem, o uzupełnianiu jedynki.
    No tylko jak on ma być ciągle chroniony to po kiego grzyba go w takim korpusie dawać - dotykamy sedna. Uwierz mi naprawdę, w bojowych warunkach (a do takich mam wrażenie marek III został przeznaczony) wszelkie tego typu udogodnienia tylko zwiększają zawodność, a tego nie chcemy.
    Kapitan Wagner

Domyślnie

No tylko jak on ma być ciągle chroniony to po kiego grzyba go w takim korpusie dawać - dotykamy sedna. Uwierz mi naprawdę, w bojowych warunkach (a do takich mam wrażenie marek III został przeznaczony) wszelkie tego typu udogodnienia tylko zwiększają zawodność, a tego nie chcemy.
    Wydawał mi się to jasne:
    Jak się boisz używać to nie dotykasz więc się nie urwie.
    Jak nie masz stracha to się cieszysz z tego i używasz.
    Nie popadajmy w paranoję
    Z tymi warunkami bojowymi i pancerną obudową to bym jednak był daleki to nie jedynka ani T-34
    Się nie przekonamy sądzę.
    Mi by się to bardzo przydało a z aparatem po poligonie i błocie nie biegam...

Strona 85 z 128 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów