Strona 84 z 108 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    Jeśli ktoś nie jest przekonany do hartowanych osłon na LCD to niech zerknie TUTAJ

Lepiej wydać te 30zł zamiast słać body do serwisu.
    Mam dokładnie to samo.
    Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    No tak, hartowana osłona się rozsypała. Nie wiemy jednak co by się stało bez osłony. Ten zwyczajny firmowy plastik, moim zdaniem przyjąłby to uderzenie bez szwanku. Ale ja należę do tych co lubią bez zabezpieczeń...
    Niekoniecznie. Na 50d GGSa naklejonego nie miałem, i pajączek jest podobny, co na GGSie w 5d2. Też lubię bez zbędnych udziwnień typu filtry UV, ale w tym wypadku chylę czoła szybkom i radzę wszystkim brutalom sprzętowym się w to zaopatrzyć.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Szybkie pytanie do znawców marketingu

Czy druga odpowiedź istotnie różni się od pierwszej?
    AH: Does Canon intend to develop a higher resolution full-frame sensor in near future?
    CW: No comment on Canon’s future plans or products.
    AH: Is it possible for Canon to address this issue [AF@f/8]?
    CW: This request has been conveyed for consideration.
    Za: http://www.arihazeghiphotography.com/AH_CW_interview/
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 13-03-2012 o 08:28 Powód: [B]
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Czy druga odpowiedź istotnie różni się od pierwszej?
    Za: http://www.arihazeghiphotography.com/AH_CW_interview/
    Nie. Podejrzewam że sobie rezerwują taką możliwość ale z jakichś powodów tego nie chcą dać teraz.
    Najciekawsza z tego wywiadu jest kwestia AF - jeśli to wszystko w praktyce będzie działało tak jak mówi CW powinno być dobrze. Wygląda na to że to nie jest tylko kosmetyczne dodanie liczby punktów - zmienili praktyczne wsio łącznie z obszarem. No i najważniejsze - jest to ten sam moduł co w jedynce.
    Druga bardzo istotna rzecz o której mówi to kwestia tego nowego oprogramowania DPP - to niezaprzeczalnie ciekawa sprawa - dziwne że dopiero teraz to wprowadzili - może kwestia mocy obliczeniowej procka w aparacie. No i oczywiście - co to da w praktyce? I jak wpłynie na resztę - no bo jakby działało to jest to killer dla innych szkieł i producentów oprogramowania.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-03-2012 o 12:11
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wygląda na to że to nie jest tylko kosmetyczne dodanie liczby punktów - zmienili praktyczne wsio łącznie z obszarem. No i najważniejsze - jest to ten sam moduł co w jedynce.
    I to tej nowej jedynce!
    I jak wpłynie na resztę - no bo jakby działało to jest to killer dla innych szkieł i producentów oprogramowania.
    Tak jak pisze Gietrzy: http://www.canon-board.info/showpost...2&postcount=30
    Czyli: coraz mniej sprzętu, coraz więcej DSP (nie cierpię tego podejścia!).
    A przy okazji - prztyczek w nos sigmom et consortes, którzy będą musieli się realizować sprzętowo
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

killer dla innych szkieł i producentów oprogramowania.
    Adobe było, jest i będzie standardem środowiska pracy.
    Przykład RawShooter'a ewidentnie pokazuje, że wy/kupią cokolwiek, jeśli będzie to zagrażać standardowi/środowisku pracy.
    Jeśli odkręcili pedofila z wirówki (jpg, 72 dpi), to obstawiam, że wymyślą/dopracują odpowiednie rozwiązania/algorytmy... o resztę się nie martwmy - patrz wyżej

To teraz zakłady: co lepiej wywoła stare rawy DPP 3.11 czy LR4
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To teraz zakłady: co lepiej wywoła stare rawy DPP 3.11 czy LR4
    Już teraz DPP robi to lepiej przy nie skopanych rawach.

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Zupełnie się rozdwajam. Czy temat jest o 5 DMIII czy o hartowanych osłonach?

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Powiem tak.....warto zabezpieczyć LCD 5DIII hartowaną osłoną

Co by nie było całkiem off topic - u Towersa cena też ma oscylować w okolicy 12.000 (pewnie nieco ponad) : )
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niektórzy czekają na III, a nie którzy na niższą cenę II są jakieś "prognozy"?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasiulap Zobacz posta
    Niektórzy czekają na III, a nie którzy na niższą cenę II są jakieś "prognozy"?
    obecne ceny w NL:
    1200~1400 Euro goly korpus w zaleznosci od stanu fizycznego, przebiegu, dodatkow i obecnosci badz nie gwarancji
    1350~1500 Euro za zgripowany, j.w.

nizej (obok) podpisany zanabyl sztuke zewnetrznie wymuskana, z przebiegiem 4K, ale bez gwarancji, za 1250.

chwilowo jest dosc duzo 5D mkII z drugiej reki (www.marktplaats.nl) jako efekt premiery mkIII, ale nie wiem, czy to sie bardzo dlugo utrzyma. jak bedzie z cenami... zobaczymy. do 1000 Euro pewnie nie spadnie w 2012...
    www albo tez flickr

Strona 84 z 108 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów