@qbic2: byłbyś może tak łaskaw i pokazał nam przykład real life gdzie to jest tak ewidentnie widoczne? RAW i obrazek po obróbce.
Chciałbym ocenić co tak naprawdę trzeba zrobić ze zdjęciem żeby to wylazło.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
No chłopie, nie dość, że stawiasz świetne diagnozy odnośnie sprzętu, to jeszcze masz kwalifikacje w psychoanalizie? Może minąłeś się z powołaniem? Ale skoro przy tym jesteśmy, to typowe zaprzeczenie leży w Tobie, skoro zaklinasz, że praktycznie cały świat ma problemy z 5D - kiedy ich nie ma. Chyba tyle z mojej strony, bo co tu więcej dodać?
Tylko tyle ze wszystko jest względne.
Wątpie,że pokaże-przecież to jeden z talibów z zóltego forum-piąta kolumna działa.Gula im lata i tyle....
Poszukaj sobie, nie raz udostępniałem rawy porównując chociażby A900 i 5Dmk2. Naprawdę, jak ktoś ma sztukę bez paseczków w cieniach to się chętnie wymienię....i zamilknę w tym temacie.
Ja rozumiem ze marketing Canona jakoś się musi bronic i zaprzeczać, ale używajcie trochę więcej wyobraźni.
qubic2 pokaż o co chodzi na przykładzie i gdzie cię boli (jak będziesz miał możliwość) bo zaraz się znajdzie ktoś kto napisze ci że trolujesz ty się odetniesz i posypią się kartki.