Strona 62 z 128 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Też jestem ciekaw, ja tam jeszcze problemów z bandingiem nie miałem, ale w sumie jeszcze nigdy nie robiłem zdjęć w piwnicy

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

Chyba szybko kupie tego mk3 jak znudzi mi sie 1Ds III o ile ceny piatki mk3 spadna przynajmniej do ok 12tyś
    L

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Właśnie macałem rawy i rzeczywiście banding na iso 100 w cieniach jest, ale słabszy i tylko wertykalnie.
    Ciekaw jestem czy czasem magiczne DLO w nowym DPP nie będzie miało funkcji likwidowania bandingu.

Natomiast w rawach bardzo ładnie wygląda wysokie iso 6400 wygląda tak na oko lepiej niż 3200 mk2.

Z Bandingiem mogłoby być lepiej ale nie ma co płakać.
    Testowałem na acr 6.7.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Już jest na Ceneo:
    http://www.ceneo.pl/15698767
    Promocja: darmowa dostawa tylko do piątku.

Niebywała okazja !!!
    Podobno przed sklepami Euro stoją już kolejki społeczne ze sprawdzanymi co godzinę listami na zapisy, jak niegdyś po sowieckie telewizory marki Rubin. :-P
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Kuba, pytam całkowicie poważnie bez cienia sarkazmu:

Ponieważ wciąż czytam Twoje wątki dotyczące problemów z wyciąganiem cieni o 4EV w Marku II a teraz w Marku III jaki rodzaj fotografii potrzebuje tego typu zabiegów? Fotografuję nieco lat już, z tego przyzwoicie żyję, -

....ciach....

Naprawdę będę wdzięczny za odpowiedź,

pozdrawiam
    Spoko, już odpowiadam. To co napisze jest pewnym uproszczeniem na potrzeby forum.

Canon ze względu na kiepską (tanią?) implementacje matrycy nie nadaje się do robienia HDRów i mocnego PP ze względu na źle kalibrowane wzmacniacze kolumnowe A/D (czy tez brak autokalibracji po każdym zdjęciu).

Efekty tego widać gołym okiem w cieniach ale tak naprawdę w całym paśmie ta nierówność występuje. Na wielu zdjęciach z jednolitymi obszarami widać to bez specjalnej obróbki (co wybitnie mnie wkurzyło, pal licho cienie).

1Dsmk3 nie banduje na niskim iso (jak widać się da). Oczywiście każdy problem da się obejść (filtry, przecierki w PS), tylko czemu inni potrafią a Canon nie (zwłaszcza w puszcze za 10k) ?

To co napisałem dotyczy wersji II, sample na dpreview z wersji III sugerują że problem jest identyczny, aczkolwiek II-jke posiadam, III nie nie mam jak samodzielnie sprawdzić.

Gdyby nie video i to ze lubię parę szkieł Canona już dawno ten szrot wylądowałby na allegro.
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ciekawe że tyle osób robi tym "szrotem" wspaniałe zdjęcia i nie mają misji wylewania żalów na forach internetowych - może jednak umieją sobie z tym radzić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe że tyle osób robi tym "szrotem" wspaniałe zdjęcia i nie mają misji wylewania żalów na forach internetowych - może jednak umieją sobie z tym radzić .
    No chyba napisałem że każdy problem da się obejść
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Dopiero zaczyna Awatar shaolin
    Miasto
    中国上海

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Kolega pisało problemach jakie się napotyka przy pewnych specyficznych zdjęciach. A druga sprawa, że jeżeli taki problem występuje, to producent powinien mu zaradzić, a nie użytkownik za każdym razem jak zrobi tego typu foto... Zaradzić można jak pisał kolega, tylko wymaga to czasu i trochę zabawy dodatkowej, a mogłoby być tak pięknie
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Coś już napisał

Domyślnie

Nie mogłem się powstrzymać co do bandingu Banding w 5D ?
    Wybaczcie za zboczenie z tematu.

Strona 62 z 128 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów