Wejście na rynek mkII było pełne porażek. Pamiętam (choć już 43 wiosna nadchodzi), że na pewno nie był to szczyt marketingowych marzeń firmy. Po prostu wtopa. Najpierw soft, potem banding a potem okazało się, że za "te " pieniądze ma gorszy AF niż mk1
Chyba tego błędu nie popełnili teraz przy mkIII
z 5d III będzie identycznie![]()
CANON Laik
Wiem o tym, ale czyż to nie była porażka, że w pierwszych dniach o nowym rewolucyjnym aparacie mówiono, że ma gorszy AF od poprzednika. Nigdy nie słyszałem o czymś takim w Nikonie. Chyba Sony dało jeszcze taką plamę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Poza tym strasznie mnie wkurza i nie może pomieścić się w głowie to, że nowy sprzęt może być niedopracowany. Jest ISO, komputery, cały system testowania, testerzy zawodowi i na koniec coś jeszcze jest spie ... ne.
Ostatnio edytowane przez mirco ; 06-03-2012 o 21:47 Powód: Automerged Doublepost
No tego właśnie nie wiemy. Pamiętam przy premierze mkII ile było narzekania - też wyciekały jakieś niewiadomego pochodzenia zdjęcia mające pokazać, że to qpa jakich mało. Jednak jak się ludzi nauczyli obrabiać zdjęcia z tej puchy to się okazało, że można uzyskać całkiem niezłe efekty. Ostatnio już chodzą słuchy, że nabiera magii.
BTW: co do mkIII niektóre jpg-i pokazują, że się da więc ja bym był spokojny.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-03-2012 o 22:16
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner