Strona 49 z 108 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

kurcze nosi mnie na zmiane osttanio z mojego 50D. Mark III to nie dlugo jeszcze ale II mmm, czy na prawdę warto?odczuje to?
    EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez calmadonii Zobacz posta
    kurcze nosi mnie na zmiane osttanio z mojego 50D. Mark III to nie dlugo jeszcze ale II mmm, czy na prawdę warto?odczuje to?
    Finansowo na bank, bez złośliwości. Spojrzałem tylko na twoją stopkę.
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Finansowo na bank, bez złośliwości. Spojrzałem tylko na twoją stopkę.
    no wtedy stopka na sprzedaż ale może jednak isc w stronę 7D,badz i zlosliwy jesli chcesz
    EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20

Dopiero zaczyna

Domyślnie

eh... żona nie pozwoli...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak dobrze jest nie mieć jeszcze tego problemu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Jak dobrze jest nie mieć jeszcze tego problemu
    micles, a mama już nie zagraża twoim zakupom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    micles, a mama już nie zagraża twoim zakupom
    HAHAHA... bezlitosny jestes...

Co do tej nowe 5-ki...
    Jako, ze moim glownym zainteresowaniem sa widoki na iso 100... to niestety III jest nie dla mnie, bo w zasadzie nic nowego i jednoczesnie przydatnego nie oferuje ponad moje 5d mk2.

Czyli sytuacja troche sie odwrocila Do tej pory w przeciwienstwie do Canona, Nikon oferował obiektywy ostre (nie tylko na srodku pola widzenia), ale brakowalo mu "taniej" puszki z rozdzielczością w granicach 5dII...

A teraz po tych premierach patrzac z punktu widzenia "Landscapisty" wchodzacego w swiat FF i stojacego przed wyborem systemu, ktory zaoferowałby mu jak najlepsza (technicznie) jakosc można zadać sobie pytanie: Dlaczego się męczyć z Canonem czyli przejściówkami, drogimi Zeissami skoro Nikon wytworzył w końcu ekwiwalent 5-ki i juz od jakiegos czasu zapewnia odpowiednie do tego obiektywy?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

A teraz po tych premierach patrzac z punktu widzenia "Landscapisty" wchodzacego w swiat FF i stojacego przed wyborem systemu, ktory zaoferowałby mu jak najlepsza (technicznie) jakosc można zadać sobie pytanie: Dlaczego się męczyć z Canonem czyli przejściówkami, drogimi Zeissami skoro Nikon wytworzył w końcu ekwiwalent 5-ki i juz od jakiegos czasu zapewnia odpowiednie do tego obiektywy?[/QUOTE]

A mógłbyś coś bliżej, z uzasadnieniem? Bo jak się chlapie, to zawsze coś się przyklei... Czego „Landscapiście” brakowało w marku drugim i obiektywach canonowych? W czym lepszy był Nikon? Nie będę się powoływał na własne doświadczenie landszafciarza, chociaż zdjęć publikuję trochę, także za granicą, bo się nie znamy (i niech tak zostanie), ale znam oraz obserwuję zawodowców i podział procentowy wśród najlepszych jest mniej więcej równy między C i N. Ba, większość z tych prawdziwych profi od krajobrazu, jeśli zapytasz ich dlaczego C lub N, nie mówi o przewagach swojego systemu i wadach przeciwnego, ale... bo tak kiedyś wybrali i tak zostało. Canon 5d mark II jest w tym środowisku aparatem używanym i szanowanym. Sugerowałbym więcej pokory i szacunku, landscapisto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pezetwpr Zobacz posta
    .. obserwuję zawodowców i podział procentowy wśród najlepszych jest mniej więcej równy między C i N. Ba, większość z tych prawdziwych profi od krajobrazu, jeśli zapytasz ich dlaczego C lub N, nie mówi o przewagach swojego systemu i wadach przeciwnego, ale... bo tak kiedyś wybrali i tak zostało. Canon 5d mark II jest w tym środowisku aparatem używanym i szanowanym. Sugerowałbym więcej pokory i szacunku, landscapisto
    OK, tak jest. Tak się dziwnie składa, że to profi najmniej marudzą. Robią swoje.
    Co nie oznacza, że nie mozna mówić o ewolucji body i ich przydatności w określonych zastosowaniach. W mk3 nie dodano pikseli (pomińmy 1), zwiększono fps, poprawiono AF. Więc ewolucja poszła w stronę reporterki, co nie oznacza że to profi body do reporterki - bo to jednak nie 10 fps, a pikseli aż tak dużo w reporterce nie trzeba. Mk2 było postrzegane jako body studyjno-krajobrazowe, choć oczywiście z braku laku (1Ds ciut drogi) robiono na nich też śluby.
    W nikonie D700 było szybkie i mało szumiące, ale w studiu - nie bardzo. D800 ma 36 mpx i to jest coś co się podoba landscapistom (w połączeniu z genialnym 14-24) i fotografom studyjnym. A skoro te 36 jest więcej niż 22 to mozna mówić o pewnym przetasowaniu na półce semipro canona i nikona. Zapewne jest to chwilowe, canon wypuści coś z 45 Mpx, a nikon coś z 9 fps. I wszyscy będą zadowoleni. Po co się stresować?
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Dopiero zaczyna Awatar Lafar
    Miasto
    Dania, Copenhagen

Domyślnie

http://webshop.goecker.dk/product/CAND5DMKIII
    http://webshop.goecker.dk/product/CAND5DMKIIIKIT

Czyli na złotówki wychodzi około 14,000 zł (1 kr = 0,56 zł) za sam korpus. Klient ze sklepu twierdzi ze będzie dostępny od 28 marca.

Strona 49 z 108 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów