Za dychę choćby jutro, mówię to jako amator. Może jakaś ankieta do wątku
![]()
Za dychę choćby jutro, mówię to jako amator. Może jakaś ankieta do wątku
![]()
Jakieś dwa EOS-y i m43
no ciesze się, że tylu jest chętnych, naliczyłem może z 5 osób... ciekawe jak to będzie z tym kupowaniem przez amatorów w realu jak przyjdzie wyskoczyć z kasy... ja oczywiście nie zaglądam nikomu do kieszeni, bo co mnie to... sam kiedyś kupiłem moto, które prawie więcej stało niż jeździło i kosztowało znacznie więcej niż ten aparat. niech sobie każdy wydaje na co chce... pewnie i w naszym kraju znajdą sie tacy, którzy po to, aby się tylko raz przejechać, a potem odstawić do garazu to kupią nowego cls-a... uważam jednak, że obecny poziom lustrzanek cyfrowych jest tak wysoki, że zaspokaja większość potrzeb przeciętnego amatora, a zakup tego lustra przez taka osobę to fanaberia.
70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG
Większość zakupów w dzisiejszych czasach to czysta fanaberia.
Takich fanaberii w życiu popełniłem już wiele na wielokrotnie większą kasę :-P
Kto wykorzystuje sprzęt który posiada na 100%??
Na co komu 200 kanałów TV w satce?
Telewizor ma tyle funkcji w tej chwili, ze nie ogarniam, jeszcze więcej ma komórka. I większość i tak kupuje
Gdyby nie lepszy AF to pewnie bym sobie ten aparat odpuścił i nadal się zastanawiał czy zakup kolejnego body tylko dla AF ma sens (7D)?
Mi mojego urwipołcia coraz trudniej złapać w ruch więc ten AF to coś w sam raz dla mnie.
na nic. ale TV z Androidem, a wiec i przegladarka internetowa i czytnikiem np. PDF/XLSX z checia bym przygarnal.
jak rowniez np. domowy odtwarzacz mp3, ktory potrafi normalnie korzystac z zasobow sieciowych udostepnianych przez Sambe. bo tego akurat nie ma...
problem w tym, ze to sa ficzery, ktore dodawane sa "bo ladnie wygladaja w folderze" albo "bo mozna je zerowym kosztem dolozyc" ale nie liczone jako sensowne.
przyklad - technologia pozal sie boze DLNA. o kant tylka jak przychodzi do zorganizowania domowej biblioteki mediow. niby mam to w TV, ale koniec koncow i tak musialem kupic odtwarzacz sieciowy...![]()