5DIII vs D800
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Canon wysłał sygnał zakłócający z satelity by je unicestwić :grin:
5DIII vs D800
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Canon wysłał sygnał zakłócający z satelity by je unicestwić :grin:
Ostatnio edytowane przez michael_key ; 02-03-2012 o 18:47 Powód: Automerged Doublepost
to jest ciekawe $2995 for D800, $3500 for 5DM3
z tego co widziałem zdaje się, że fotojoker oferuje d800 za 19998 zł, a więc ...
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
http://www.bsmultimedia.sklep.pl/pl/...-III-Body/4210 w Polsce teoretycznie już można zamawiać. Inna sprawa to wiarygodność ceny i sklepuKtoś odważny do przetestowania ? ;P
Puszka piekna.
Jest tylko jeden problem, koniec zabawy z wymiennymi matowkami.
najbardziej śmiać mi się chce z tego że nie pokazali nowego Canona 650d (pewnie boją sie że klienci od 60d i 7d odpłyną).
Nie wiem czy ktoś poruszał temat czułości układu AF, ale według tej strony:
http://www.canon.pl/for_home/compare...s/digital_slr/
wynika, że zakres działania autofocusa zaczuna się teraz od -2 EV, a nie tak jak w 5DmkII od -0,5 EV. Nieźle, nieźle. Naprawdę zapowiada się świetna pucha!
5D III + 60D
S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
C430EXII + C580EXII
+ parę innych gratów :-)
Tez sie ciesze z mkIII, kto wie - moze go kupie bo cena mnie nie odstrasza chociaz uwazam, ze jest zdecydowanie przesadzona - ale bylbym ostrozniejszy w "hurra" opiniach, zwlaszcza, ze te opinie dzisiaj sa bardzo podzielone. Dla kogos takiego jak ja, kogo w ogole nie interesuje filmowanie (w moim 7d uzylem go raz gdy mi "przeskoczyl" guzik), tudziez fajerwerki typu HDR opinie o samych zdjeciach sa najwazniejsze. A tutaj na forach zachodnich duzo opini krytycznych (i to nie od fanow Nikona). Chyba trzeba jednak poczekac na wiecej testow, opinii, popatrzec na zdjecia, szumy, dzialanie AF. I tak potem okaze sie, ze w zaleznosci od celow trzeba bedzie wybrac najoptymalniejszy sprzet.
xxxxxxxxxxxx
Jeszcze taki schemat znalazlem:
Ostatnio edytowane przez Max13 ; 02-03-2012 o 20:07
Na papierze wygląda super....no i chwała im za to że nie poszli drogą matrycy 36 mln
|Canon|
można się przyczepić do rozmieszczenia punktów AF. Why the hell all are in the middle? Czy nie mogliby trochę rozstrzelić je po kadrze?
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it