Strona 13 z 128 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ciekawe jak premiera 5DmkIII z taką ceną
    wpłynie na ceny 5DmkI oraz 5DmkII na rynku wtórnym?
    do tej pory stara 5D nie najgorzej trzymała cenę...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

I tak właśnie pozostanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HooMaR Zobacz posta
    Rozumiem, że ja zostałem wywołany do odpowiedzi, owszem i ktoś z 60D będzie psuł rynek, ale nie powiesz mi, że nie widzisz różnicy w obrazku między 5dmk II, a 60D, przy podpiętej jasnej stałce w ciemnym pomieszczeniu? Chodzi mi o ogólnodostępność tego aparatu, to wszystko.
    No tak, zapomniałem zacytować .

Nie no jasne, masz rację ale wydaje mi się, że to tylko wali po ego fotografa, który zbierał w pocie czoła na wymarzoną puchę a tutaj Pan Wiesio, kupi sobie taki sam sprzęt i paraduje z nim na lewo i prawo. Ja często się spotykałem na zleceniach, że jakiś wujek zabrał ze sobą D700 i równo latał ze mną. A niech ma, japońce sobie tylko zarobią.
    A ile razy słyszałeś "z takim sprzętem to też bym takie zdjęcia robił"? Ja zawsze odpowiadam "masz, idź i zrób lepsze".

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    ciekawe jak premiera 5DmkIII z taką ceną
    wpłynie na ceny 5DmkI oraz 5DmkII na rynku wtórnym?
    do tej pory stara 5D nie najgorzej trzymała cenę...
    Za bardzo wierzycie w spadki cen niższych modeli. To, że będą wymiany, nie oznacza, że ci ludzie będą sprzedawać swój sprzęt nagle po mega niższych cenach. Przesiadający się wiedzą ile ich używki powinny kosztować i o ile nie będą zfrustrowanymi zdesperowanymi napaleńcami, żadnych rewolucji nie będzie.

Rewolucje mogłyby być, jakby w cenie używek modelu niżej pojawił się jakiś nowy aparat z konkurencyjnymi parametrami (1ds3 vs 5d3?)

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Pucha bardzo ok.
    Relacje cenowe na dziś w PL trochę na głowie postawione. Nówka albo 2 sztuki 5DII w jej cenie.
    Myślę ,że żniw cd. w sprzedaży 5DII.
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja myślę, że nie - Jakbym miał wybierać 2x5d2 albo 1x5d3 to wziąłbym to drugie - iso lepsze, af lepszy, zdjęcia też lepsze.

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HooMaR Zobacz posta
    Na Nikoniarzach wątek odnośnie nowej 5-tki ma 15 stron, czyli widać że są bardziej podjarani niż my!
    Ale u nich skończy się na 20 a u nas podjedzie do 200
    Tak pozatym dobrze że już wyszła.
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Coś już napisał

Domyślnie

a powie mi ktoś o co tu chodzi?

61-point (up to 41 cross-type points)

* One to five cross-type AF points at f/2.8, 10 to 20 cross-type AF points at f/4, and 15 to 21 cross-type AF points at f/5.6

czyli dla szkieł z f/2.8 i jaśniej będzie od 1 do 5 krzyżaków ? (kundle pewnie zostaną oprogramowane do działania aż 1 krzyżaka - centralnego)
    a szkła ciemniejsze mają aktywną większą ilość krzyżaków?

Coś już napisał Awatar HooMaR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    No tak, zapomniałem zacytować .

Nie no jasne, masz rację ale wydaje mi się, że to tylko wali po ego fotografa, który zbierał w pocie czoła na wymarzoną puchę a tutaj Pan Wiesio, kupi sobie taki sam sprzęt i paraduje z nim na lewo i prawo. Ja często się spotykałem na zleceniach, że jakiś wujek zabrał ze sobą D700 i równo latał ze mną. A niech ma, japońce sobie tylko zarobią.
    A ile razy słyszałeś "z takim sprzętem to też bym takie zdjęcia robił"? Ja zawsze odpowiadam "masz, idź i zrób lepsze".
    Tutaj w tej kwestii się zgadzam jak najbardziej, ale chodzi mi głównie o odwrócenie tej sytuacji więc trochę się nie zrozumieliśmy chyba.

Jak Micles słusznie zauważył z dotacji to w tej chwili na samą puchę będzie można sobie pozwolić, a jak wiadomo sama puszka zdjęć nie robi. Dlatego cieszę się tą ceną nowej 5-tki. Chodzi mi głównie o takich którzy kupili sobie 5dmkII z kitem zobaczyli że można kupić do tego stałkę i mieć świetny bookeh i zaraz wszyscy na około krzyczą, jakie to on ********e zdjęcia robi.

To też nie jest tak że nie wierzę w swoje możliwości, bo jak się robi dobre zdjęcia, to i klient zawsze się znajdzie. A odnośnie sytuacji takich jak Twoja, to też znam fotoziutków z D700, którzy walą lampami na wprost i do tego nie mają zapasowego body, bo jak taki aparat może się popsuć

Początki nałogu

Domyślnie

Dawno nie patrzyłem, ale obecnie na alledrogo widzę 2 używki 5D2 obie poniżej 6k. Tak to stoi zwykle?
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Strona 13 z 128 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów