Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HooMaR Zobacz posta
    Rozumiem, że ja zostałem wywołany do odpowiedzi, owszem i ktoś z 60D będzie psuł rynek, ale nie powiesz mi, że nie widzisz różnicy w obrazku między 5dmk II, a 60D, przy podpiętej jasnej stałce w ciemnym pomieszczeniu? Chodzi mi o ogólnodostępność tego aparatu, to wszystko.
    No tak, zapomniałem zacytować .

Nie no jasne, masz rację ale wydaje mi się, że to tylko wali po ego fotografa, który zbierał w pocie czoła na wymarzoną puchę a tutaj Pan Wiesio, kupi sobie taki sam sprzęt i paraduje z nim na lewo i prawo. Ja często się spotykałem na zleceniach, że jakiś wujek zabrał ze sobą D700 i równo latał ze mną. A niech ma, japońce sobie tylko zarobią.
    A ile razy słyszałeś "z takim sprzętem to też bym takie zdjęcia robił"? Ja zawsze odpowiadam "masz, idź i zrób lepsze".

Coś już napisał Awatar HooMaR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    No tak, zapomniałem zacytować .

Nie no jasne, masz rację ale wydaje mi się, że to tylko wali po ego fotografa, który zbierał w pocie czoła na wymarzoną puchę a tutaj Pan Wiesio, kupi sobie taki sam sprzęt i paraduje z nim na lewo i prawo. Ja często się spotykałem na zleceniach, że jakiś wujek zabrał ze sobą D700 i równo latał ze mną. A niech ma, japońce sobie tylko zarobią.
    A ile razy słyszałeś "z takim sprzętem to też bym takie zdjęcia robił"? Ja zawsze odpowiadam "masz, idź i zrób lepsze".
    Tutaj w tej kwestii się zgadzam jak najbardziej, ale chodzi mi głównie o odwrócenie tej sytuacji więc trochę się nie zrozumieliśmy chyba.

Jak Micles słusznie zauważył z dotacji to w tej chwili na samą puchę będzie można sobie pozwolić, a jak wiadomo sama puszka zdjęć nie robi. Dlatego cieszę się tą ceną nowej 5-tki. Chodzi mi głównie o takich którzy kupili sobie 5dmkII z kitem zobaczyli że można kupić do tego stałkę i mieć świetny bookeh i zaraz wszyscy na około krzyczą, jakie to on ********e zdjęcia robi.

To też nie jest tak że nie wierzę w swoje możliwości, bo jak się robi dobre zdjęcia, to i klient zawsze się znajdzie. A odnośnie sytuacji takich jak Twoja, to też znam fotoziutków z D700, którzy walą lampami na wprost i do tego nie mają zapasowego body, bo jak taki aparat może się popsuć

Uprawnienia umieszczania postów