Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    Był poruszony w tym wątku temat wycofania z produkcji 5DII - moim skromnym zdaniem wątpię, aby księgowi wycofali z rynku FF, która bardzo dobrze się sprzedaje. U nich nie ważne jaki symbol ma body - ważne że do ich jednej kasy wpływają miliony.

Dlatego II zostawią i będą sprzedawać z III.
    IMHO nie.Czy to samochody czy aparaty czy inne cudo, zmiana modelu wynika nie tylko z faktu popytu.Przedłużenie okresu produkcji z tego powodu nie zawsze jest możliwe.To kwestia linii produkcyjnych,zużycia urządzeń do produkcji,nowych bardziej opłacalnych technologii ,procesu wdrażania nowego produktu,pojemności rynku itp.
    Nie pamiętam takiego przypadku w ostatnich pięćdziesieciu latach ,a i o wcześniejszych nie słyszałem.
    Zegary czasu nie kręcą się do tyłu.A szkoda bo byłaby to fajna sprawa dla użytkowników.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Nie pamiętam takiego przypadku w ostatnich pięćdziesieciu latach ,a i o wcześniejszych nie słyszałem.
    Jeżeli masz na myśli nie tylko branżę foto to Apple jest przykładem, że można oprócz nowego modelu sprzedawać równolegle poprzednią generację taniej:
    ipad2 -> ipad3, ip4 -> ip4s

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Jeżeli masz na myśli nie tylko branżę foto to Apple jest przykładem, że można oprócz nowego modelu sprzedawać równolegle poprzednią generację taniej:
    ipad2 -> ipad3, ip4 -> ip4s
    A jeśli chodzi o świat motoryzacji to przykładem jest Skoda, która równolegle przez 3 lata produkowała dwa modele Octavii (zaprzestała chyba dopiero z początkiem tego miesiąca).
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Canon zrobi jak mu się widzi, ale ja stawiam na to, że MarkII będzie oferowany jeszcze długo równolegle z III.

Nazwa nie ma znaczenia, to nie jest "następca" tylko raczej wyższy model z różnicą w cenie podobną do 60D -7D. Udział amatorów w sprzedaży III będzie dramatycznie mniejszy niż II i nie sądzę żeby Canon tak beztrosko porzucił ten sektor.

Uprawnienia umieszczania postów