Strona 114 z 128 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Coś już napisał

Domyślnie

Nie zrozumiałeś co miałem na myśli, chodzi mi o to że ludzie się patrzą na puszki wstecz mówiąc - mamy coś super nowego, po co kupować stare. Więc twierdzę , że starym można tak samo jak nowym. Pewne ograniczenia są , ale każdy ogranicza się po swojemu. Jeden nie może żyć bez iso 12800, inny bez iso 50. Technologia poszła już tak daleko, że tej klasy sprzęt powinien każdemu dogodzić... A gdybanie zostaje zawsze jedynie dla spekulantów.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    . Technologia poszła już tak daleko, że tej klasy sprzęt powinien każdemu dogodzić....
    A mi się zdaje, że stoi w miejscu. Korporacje odcinają kolejne kupony i rzucają na rynek jako nowość.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Podobno nie jest dead. Wycofano go jedynie ze sprzedaży w Japonii. Produkcja jest nadal kontynuowana. Nie ma tego body na liście sprzętu, którego produkcję zaprzestano.
    PS - mnie to dziwi. Myśle, ża taka sytuacja potrwa co najwyżej jeszcze parę miesięcy.
    Otóż to. Nawet jeśli to z ciągłą produkcją nie jest ściemą, to ile ten stan jeszcze potrwa?

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Dlaczego? Przecież to kompletny aparat fotograficzny!
    Chyba, że Nikonowi nie opłaca się go już produkować za cenę sklepową $2200..
    Nikonowi musi się sprzedawać nowy korpus przede wszystkim.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nikonowi musi się sprzedawać nowy korpus przede wszystkim.
    Zgoda. Ale:
    • za 2k$ spokojnie byłbym tanim FF (aparatów APS-C też jest klika serii)
    • ponoć D800 już bije rekordy względem Mk III
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

... byłbym tanim FF (aparatów APS-C też jest klika serii)...
    Czy korporacjom zależy na istnieniu czegoś takiego jak tani FF? Bo mi się wydaje że niekoniecznie. A ci co chcą to i tak kupią, tylko że drożej (albo z drugiej ręki).
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    To się zdecyduj, czy są narzekania czy też uważają, że to super.
    Tak się składa, że w zależności od tematyki zdjęć jaką sie kto zajmuje jedni nikoniarze są zadowoleni, a drudzy wkurzeni.
    Tak wyszło, że na półce semipro w nikonie stworzył się duet doskonale się uzupełniający D700 + D800.
    Ja nie będę pisał OT, ale nie przekręcajcie tego co się tam pisze. Wcale mi sie nie chce sprostowywać wypowiedzi.
    Może źle napisałem ale to są 2 grupy ludzi. Ci co nie są zaślepieni żółtą marką i Ci co nie pracują w studio i landszafciarze to ci co narzekają.
    Drudzy to jak ktoś napisał talibowie, dla których zawsze Nikon będzie lepszy, nie ważne jaki typ fotografii uprawiają. Nie ważne, że naśmiewali się z 5D2 podając na to argumenty, które teraz podają wychwalając D800 (większa matryca, mniej fps...) Powiało wiatrem z drugiej strony to chorągiewka się ustawia inaczej
    Plus teraz wyciągają jeszcze z szuflady niedorzeczne argumenty typu, że Canon gorzej sobie radzi z pannami młodymi będącymi murzynkami
    Ja też nie mówię, że 5D2 to aparat pozbawiony wad. Sam byłem jedną nogą po stronie D700 lub ew. D800 jeżeli by był taki jak 5D3 Teraz zostaję tu gdzie jestem Chcę kupić 5D3 i 85L i być jeszcze bardziej szczęśliwy niż jestem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [*]ponoć D800 już bije rekordy względem Mk III[/LIST]
    W czym? Preorderze który trwa 3tyg. dłużej?
    Wrócimy do rozmowy za kwartał, ok?

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Czy korporacjom zależy na istnieniu czegoś takiego jak tani FF? Bo mi się wydaje że niekoniecznie. A ci co chcą to i tak kupią, tylko że drożej (albo z drugiej ręki).
    No właśnie jest na pewno grupa ludzi która wolałaby nowego trabanta FF niż używanego 5D2. Poza tym hasło na sloganie: "First in the world*" zawsze brzmi dumnie i zachęcająco.
    * część dalsza, np. "amateur affordable Full Frame body. Outstanding, professional quality pictures now in lightweight body for low price"
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 18-03-2012 o 17:43 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

• "To, co zowiem różą, Pod inną nazwą równie by pachniało" W. Sze...
    • "Niech się nazywają złodziejami, byle tylko nie kradli" - W. Szu...

Nie musi się więc nazywać "tani FF"...

Ale po coś są aż trzy serie: D3000, D5000 i D7000?
    Nie upieram się - pewnie małą marżę na nim mogą ugrać po zniżce. Tylko tak po inżyniersku - szkoda mi, że parowóz dziejów ma odstawić D700 na bocznicę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    "amateur affordable Full Frame body. Outstanding, professional quality pictures now in lightweight body for low price"
    Całkiem zgrabnie - myślę... można też u i nas: "5D Mk II. Canon of beauty".
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 18-03-2012 o 17:53 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

..."To, co zowiem różą, Pod inną nazwą równie by pachniało" W. Sze...
    Jak oddać zapach w poezji...
    na pewno nie przez proste nazwanie
    ale cały wiersz musi pachnieć
    i rym
    i rytm
    muszą mieć temperatury miodowej polany
    a każdy przeskok rytmiczny
    coś z powiewu róży...
    ...doczytaj sobie dalej samemu proszę Zupełnie poważnie to nie ważne jak kto co nazwie, ale chodzi o strategię marketingową korporacji, koszty produkcji, sprzedaż długofalową i tym podobne handlowe pierdy - a oczekiwania klientów (w większości tych wiecznie niezadowolonych) są na dalszym planie. O tym jaki głupi jestem ładując się w cropowe szkła, bo już niedługo będzie tylko mały obrazek, pierwszy raz słyszałem w 2006 roku (na ucho jako wielką tajemnicę wiary). Tylko nic nie zapowiada że FF ma wejść pod strzechy, a przynajmniej nie w cenie poniżej 10 000zł...no chyba że Sony z czymś wyjedzie

pozdrawiam
    Jestę fotografę

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

no nie już same nazwy są wystarczająco obrazowe jednak tli się nadzieja, że w 5Dm3 toto będzie lepsze niż u sony :rolleyes:
    Co ci da tryb HDR w 5d3? Raczej nie jest realizowany zmienną czułością pojedynczych pixeli na matrycy, tylko software'owo, po zrobieniu serii zdjęć, które równie dobrze możesz połączyć softem w domu, dokładnie tak jak sobie tego zażyczysz, a nie tak jak programiści Canona i aparat.

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Co ci da tryb HDR w 5d3? ...
    Wracając do czarnego psa na śniegu - szybkość automatycznego wykonania 3 zdjęć odpowiednio naświetlonych (również z automatu) na światła i cienie. Pisząc szybkość mam na myśli czas ok.1s. i nadzieję że pies ustoi spokojnie przez ten okres
    Jestę fotografę

Strona 114 z 128 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów