Strona 109 z 128 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Coś Ci się nie pomyliło czasami
    A to przepraszam!

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...ależ proszę
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

sv
    Guest

Domyślnie

Jednak Canonem się nie da. Na żółtym słusznie stwierdzili, że facet może mieć czarny garnitur. To się nie może udać. Tylko desiedemset albo deczysta.
    No i jeszcze:
    "Dokładnie 5d mkII tylko pod ślub lub studio. A i na ślubie liczba chybionych zdjęć mnie przeraża. W reperterce odpada całkowicie. AF jest tak pewny, że efekt końcowy wygląda jakby obiektyw miał BF i FF jednocześnie na połowie wykonanych zdjęć."

Trzeba sprzedać ten badziew. Tylko desiedemset, albo deczysta.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 17-03-2012 o 15:44

sv
    Guest

Domyślnie

Wybaczcie, ale nie mogłem się oprzeć :-)

"Ja w ogóle bym nie kupił 5D mkII. Nie ważne w jakiej cenie. Fotografuję na małej głębi i właściwie nigdy nie używam centralnego punktu AF. Kompozycje moich kadrów, wymuszają skorzystanie z bocznych i skrajnych czujników. W tym momencie korpus 5D mkII jest bezużyteczny ponieważ nie jestem nim w stanie zrobić ostrego zdjęcia ze skutecznością, gwarantującą bezstresowe hobby. W dodatku z tego co pisał Andy_O, któremu wierzę, w studio nawet chcąc ostrzyć manualnie czujniki zapalające się gdy podobno jest ostro, także nie funkcjonują poprawnie. Filmów nie kręcę, więc jak we wstępie - nawet gdyby kosztował 2 tysiące złotych, ja bym nie kupił.

PS. Hmm, odpowiedziałem na coś, czego nie widzę w wątku... No, ale niech już zostanie."

Moderatora z góry przepraszam, ale naprawdę nie mogłem się oprzeć :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak czy owak: jeśli Nikon dołoży za rok FF 24mpx, a Sony wstawi te swoje matryce 24mpx i 36 mpx do dwóch SLT, to za dwa lata właśnie Canonierzy nie będą się ze szczęścia posiadać!...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Tak czy owak: jeśli Nikon dołoży za rok FF 24mpx, a Sony wstawi te swoje matryce 24mpx i 36 mpx do dwóch SLT, to za dwa lata właśnie Canonierzy nie będą się ze szczęścia posiadać!...
    Wtedy canon sobie przypomni o EC i reszta będzie płakała (albo twierdziła, że z ich oczami to nie działa).
    Czy Wy nie macie zdjęć do robienia, że Wam się chce takie duperelne wątki ciągnąć?
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    ...
    Czy Wy nie macie zdjęć do robienia, że Wam się chce takie duperelne wątki ciągnąć?
    Nie ta pogoda - zbyt głębokie cienie i wylezie banding. Wypiłem piwko, a pod wieczór któż to wie...

EDIT: kurczę, już się robi podwieczór
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 17-03-2012 o 17:38
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

sv
    Guest

Domyślnie

Mam na dysku 2000 rawów do wywołania na poniedziałek, dlatego każdy temat jest dobry, byle nie musieć zabierać się do roboty :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wtedy canon sobie przypomni o EC i reszta będzie płakała (albo twierdziła, że z ich oczami to nie działa).
    Zawstydzasz mnie! Zwyczajnie - jestem po robocie i mam ten komfort, że nudzę się...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta

Moderatora z góry przepraszam, ale naprawdę nie mogłem się oprzeć :-)
    Nie ma sprawy ale może już wystarczy tych cytatów . Dla mnie raczej dziwne jest dzielenie włosa na czworo o produktach konkurencji, a biorąc pod uwagę liczbę wpisów na żółtym forum w wątkach o sprzęcie Canona jest to zupełnie niezrozumiałe. Najwyraźniej ludzie tam dużo bardziej interesują się sprzętem i nowinkami - inaczej sobie tego nie potrafię wytłumaczyć. O ile mi wiadomo to wątek na temat 5D mkIII jest tam dłuższy niż u nas - paranoja jakaś.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-03-2012 o 19:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 109 z 128 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów