...ależ proszę![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Jednak Canonem się nie da. Na żółtym słusznie stwierdzili, że facet może mieć czarny garnitur. To się nie może udać. Tylko desiedemset albo deczysta.
No i jeszcze:
"Dokładnie 5d mkII tylko pod ślub lub studio. A i na ślubie liczba chybionych zdjęć mnie przeraża. W reperterce odpada całkowicie. AF jest tak pewny, że efekt końcowy wygląda jakby obiektyw miał BF i FF jednocześnie na połowie wykonanych zdjęć."
Trzeba sprzedać ten badziew. Tylko desiedemset, albo deczysta.
Ostatnio edytowane przez sv ; 17-03-2012 o 15:44
Wybaczcie, ale nie mogłem się oprzeć :-)
"Ja w ogóle bym nie kupił 5D mkII. Nie ważne w jakiej cenie. Fotografuję na małej głębi i właściwie nigdy nie używam centralnego punktu AF. Kompozycje moich kadrów, wymuszają skorzystanie z bocznych i skrajnych czujników. W tym momencie korpus 5D mkII jest bezużyteczny ponieważ nie jestem nim w stanie zrobić ostrego zdjęcia ze skutecznością, gwarantującą bezstresowe hobby. W dodatku z tego co pisał Andy_O, któremu wierzę, w studio nawet chcąc ostrzyć manualnie czujniki zapalające się gdy podobno jest ostro, także nie funkcjonują poprawnie. Filmów nie kręcę, więc jak we wstępie - nawet gdyby kosztował 2 tysiące złotych, ja bym nie kupił.
PS. Hmm, odpowiedziałem na coś, czego nie widzę w wątku... No, ale niech już zostanie."
Moderatora z góry przepraszam, ale naprawdę nie mogłem się oprzeć :-)
Tak czy owak: jeśli Nikon dołoży za rok FF 24mpx, a Sony wstawi te swoje matryce 24mpx i 36 mpx do dwóch SLT, to za dwa lata właśnie Canonierzy nie będą się ze szczęścia posiadać!...![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Zawstydzasz mnie!Zwyczajnie - jestem po robocie i mam ten komfort, że nudzę się...
EOS - conditio sine Kwanon...
Nie ma sprawy ale może już wystarczy tych cytatów. Dla mnie raczej dziwne jest dzielenie włosa na czworo o produktach konkurencji, a biorąc pod uwagę liczbę wpisów na żółtym forum w wątkach o sprzęcie Canona jest to zupełnie niezrozumiałe. Najwyraźniej ludzie tam dużo bardziej interesują się sprzętem i nowinkami - inaczej sobie tego nie potrafię wytłumaczyć. O ile mi wiadomo to wątek na temat 5D mkIII jest tam dłuższy niż u nas - paranoja jakaś.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-03-2012 o 19:13
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner